неделя, юли 21, 2024
Home > Технологии > Дрони > Кои са най-добрите дронове за деца?

Кои са най-добрите дронове за деца?

В днешно време има дронове, подходящи за всеки – за всякаква възраст и всякакъв опит. Дори най-малките могат да се включат в заниманието благодарение на изцяло нова гама дронове за деца.

Сред достъпните дронове за деца има някои страхотни попадения – те са малки, на много добра цена в сравнение с комерсиалните дрони и не на последно място – безопасни.

Съдържание:

#1. По какво се различават добрите дронове за деца?
#2. Какво могат да правят дроновете за деца?
#3. Защо да купите дрон за деца?
#4. Каква е цената на един хубав дрон за деца?
#5. Кои са най-добрите дронове за деца?
#5.1. Дрон с камера за деца Parrot Mambo
#5.2. Дрон с камера за деца DJI Tello
#5.3. Дрон за деца LH-X21
#5.4. Дрон за деца Parrot Minidrones Hydrofoil (NewZ)
#5.5. Дрон за деца Eachine H8 Mini

Та какво отличава добрите дронове за деца от останалите?

Този тип апарати имат няколко ключови характеристики, които ги отличават. Една от тези характеристики е вграденият стабилизатор, който помага на младия пилот да придобие сигурност и опит. Хубавите дронове за деца имат и бутон за излитане и кацане. По този начин натискането на само един бутон е достатъчно за изпълнението на две по-сложни маневри. Много дронове за деца са програмирани и със специален режим за поддържане на височина. Този режим държи безпилотния апарат във въздуха дори и при освободени контроли.

Както споменах, цената на дрона за деца е по-ниска. Това обаче не означава, че апаратът е оборудван с нискокачествена камера. Дори напротив, можете да намерите дрон с камера за деца, който да си съперничи с апаратите от по-високите класове.

Какво могат да правят дроновете за деца?

Дрон за деца с цели предпазители на витлата в полет на фона на синьо небе

Едно от най-важните неща за дроновете за деца е те да бъдат занимателни. В противен случай това е просто поредната играчка, която ще бъде захвърлена. Затова наистина функциите на интересните дронове за деца не се ограничават само с летене.

Някой апарати могат да изпълняват сложни фигури във въздуха. В повечето случаи тезиа фигури са програмирани и стават просто с натискането на бутон или комбинация от такива, но все пак полетът е доста забавен. Други дронове за деца пък имат и допълнителни приспособления. Такива с оръдия, които стрелят малки сачми, различни видове щипки, които могат да се ползват за захващане и пренасяне на по-леки предмети. Трети пък комбинират летенето с плаване по вода, катерене по стени или движение по земята. Абе, последните модели дронове за деца са страхотни! Няма как една такава джаджа да не се хареса на малчуганите, било то като подарък за Коледа, рожден ден или друг повод.

И, разбира се, много популярен е и дронът с камера за деца. Тези апарати могат да се ползват за снимки и видео, за изследване на недостъпни кътчета и дори за състезания! За последното трябват само 1-2 приятелчета с такива машинки и няколко обръча, които да се ползват за трасе.

Защо да купите дрон за деца?

В последно време играта с дронове се превърна в доста популярно занимание на запад. Една от причините е, играта с дроновете може да осигури интересно и много забавано занимание на децата в продължение на часове. Освен това, по този начин малчуганите ще прекарват малко повече време вън, на чист въздух.

Летенето с дрон обаче може да бъде и хоби. Дроновете за деца помагат и развиват куп умения, които ще са полезни задълго в бъдеще. Летателните апарати помагат на децата да научат повече за авиация, роботика, програмиране, механика, електроника и фотография. Всички това докато правят нещо забавно за тях замите.

Така че ако още се колебаете дали да купите дрон за детето си, действайте!

Каква е цената на един хубав дрон за деца?

Близък план на камера на дрон

В най-общи линии, качеството на дроновете за деца се увеличава с нарастването на цената. Разбира се, от значение е наличието на камера и други аксесоари, но има много дронове за деца, които са евтини и в същото време – страхотен подарък!

В момента има десетки апарати измежду които може да избирате. Но кой от всички тях е подходящият? Има няколко основни неща, които да имате предивд при избора на дрон за вашето дете.

#1. Подходящите дронове за деца трябва да са леки и издръжливи.

Още неопитният пилот ще има да се учи, затова е препоръчително дончето да бъде лекичко и с допълнителни протектори около перките. Така то ще бъде много по-устойчиво. Все пак, със сигурност ще види много блъскане, поне в началото, а е добре да остане дронът да остане здрав за по-дълго.

#2. За всеки дрон с камера за деца

Търсете апарат с що-годе добра резолюция на камерата. Камера с резолюция от порядъка на 720p е чудесен избор като за начало.

#3. Дронът за дете трябва да бъде RTF (Ready to fly).

Близък план на витло на дрон за деца

По-просто казано, дрончето трябва да е готово за полет още с изваждането на кутията. Колкото по-елементарно е то, толкова по-добре.

#4. Размерът на дроновете за деца е по-специфичен.

Тези дрони трябва да са достатъчно малки за да могат да се ползват вкъщи или достатъчно големи за да могат да се ползват навън. Трябва да се има предвид, че един по-силен порив на вятъра може да събори дрона ако е прекалено малък и лек.

#5. Не на последно място, дроновете за деца трябва да имат специални режими.

Такива са така нареченият „headless mode“ и „hover“. Първият режим прави дроновете за деца много лесни за управление. В него апаратът следи местоположението на контролера си, а не собствената си ориентация във въздуха. Казано по-просто, независимо от това накъде е насочена предната част на дрончето, натискането на джойстика за надясно винаги ще направи така, че дронът да тръгне надясно спрямо вашето местоположение … С други думи, в „headless mode“ дронът приема команди спрямо вашета позиция, а не спрямо своята.

Hover mode пък прави така, че дроновете за деца стоят във въздуха дори когато пуснете контролите. Доста полезна функция за по-неопитните.

Кои са най-добрите дронове за деца?

Най-добрите дронове за деца са тези, които все още работят след първото падане … За щастие повечето от новите летателни апарати са направени да издържат дори на по-сериозни падания. Освен това, дроновете за деца дават самочувствие на неопитните млади пилоти и правят прехода към по-сериозните дрони доста по-лек и плавен.

Ето го и списъка с най-добрите доронове за деца към момента*.

#1. Дрон с камера за деца Parrot Mambo

Дрон Parrot Mambo с монтирано оръдие стреля по пластмасови чашки
снимка: Parrot

Това е един от най-интересните и функционални дронове за деца, които съм виждал.

Както виждате на снимката, дрончето има оръдие, което се монитра на него. Няма страшно обаче, сачмите не са толкова големи, а скоростта на оръдието не е толкова голяма, че да навреди на някой.

Другият адски забавен аксесоар е щипката, която също може да се монтира. С нея може може да вдигате товар от около 4 грама. Камерата на дрона не е никак впечатляваща, но пък мисля, че предходните аксесоари до голяма степен компенсират. Все пак, този дрон за деца е на много добра цена. Има обаче възможност за поставянето на допълнителна камера. За съжаление, щипката и оръдието не са включени в комплекта и трябва да бъдат закупени отделно. Другият вариант е да поръчате дронът от Amazon, където има опция и комплект с включени аксесоари.

Този дрон с камера за деца има hover mode, както и функция, която го изключва при сблъсък. Витлата на квадрокоптера имат и протектори, които да ги пазят. В допълнение, детският дрон има и доста повече препрограмирани фигури, които може да изпълни във въздуха с натискането само на един бутон. Излитането също е много ефективно. Може просто да подхвърлите дрона от дланта си и витлата на дрончето ще заработят. Всички тези функции поставят Parrot Mambo начело на списъка с най-добрите дронове за деца.

снимка: Parrot

Спецификации:

Полет: 9 минути (без аксесоари); Зареждане: 30 минути; Тегло: 63 грама; Специални функции: Препрограмирани фигури и hover режим; Управление: Bluetooth връзка с телефон/таблет или собствен контролер; Обхват: 20 метра (Bluetooth)/60 метра с контролер

Дрон с камера за деца – Parrot Mambo
Цена с аксесоари
Цена без аксесоари

#2. Дрон с камера за деца DJI Tello

Две деца - момиче и момче, управляват дрон с камера за деца DJI Tello
снимка: DJI

DJI Tello е страхотен дрон за деца. Той е не само забавен, но и образователен. Начинаещите пилоти могат да управляват дрона през обикновен смартфон или през лаптоп, използвайки система за кодиране, наречена Scratch. Това обаче не трябва да ви плаши. Scratch дава възможност на децата лесно да създават нови функции и форми на движение чрез удобният за използване Software Development Kit.

Tello е сред тези дронове за деца, които се пилотират страшно лесно. Всичко, която трябва да направите, е да хвърлите дрончето във въздуха. Отгоре на всичко има и една камара интересни и забавни функции. Сред тях са:

  • излитане и кацане с натискането на един бутон
  • задържане на височина – функцията позволява на дрончето да стои на една и съща височина
  • позициониране – дронът може да се задържи статичен във въздуха над определена зона
  • режим Bounce – дронът лети нагоре-надолу, имитирайки подаскачане
  • 8D фигури – изпълнява различни въздушни трикове с натискането на един бутон

Камерата на дрончето също е много добра. Тя е 5 MP и снима видео на 720p при 30 кадъра в секунда (FPS). Този дрон с камера за деца е съвместим и с VR хедсет (хедсет за виртуална реалност).

Спецификации:

Полет: 13 минути; Зареждане: 90 минути; Тегло: 272 грама; Специални функции: Препрограмирани фигури, камера, Bounce режим; Управление: Bluetooth връзка с телефон/таблет/джойстик или през Scratch; Обхват: 100 метра

Дрон с камера за деца – DJI Tello
Виж цена
Виж цена

#3. Дрон за деца LH-X21

Дрон за деца LH-X21 с оранжево-черен корпус

Още един забавен дрон, подходящ и за деца, е LH-X21. Първото нещо, което хващо окото, е чудната форма на дрона – шаси на кола с 4 перки.

Но да оставим външния вид настрана. Това е страшно готин дрон, понеже позволява на децата по-голяма свобода в игрите. Другото което го прави страшно подходящ за по-малките пилоти е наличието на всички важни функции, които трябва да имат дроновете за деца.

Освен важният headless режим, този модел има и бутон, който връща дрона при пилота, което също е много полезна функция. Важно е да отбележим, че скоростта на работа на дрона също може да бъде допълнително настройвана. Пилотът има възможност да избира между бавна, средна и висока скорост на работа. Това доста помага, особено ако това е първият дрон, който управлява малчоганът.

С тегло от 600 грама, това е един от по-тежичките дронове за деца. Това обаче прави машинката по-стабилна в полет. Имайте предвид, че този детски дрон е предназначен за използване на открито!

Единствените минуси на LH-X21 са липсата на повече препрограмирани фигури (единствено може да се завърта на 360°) и предпазители за витлата.

Спецификации:

Полет: 8 минути; Зареждане: 90 минути; Тегло: 600 грама; Специални функции: Headless, връщане с един бутон, 1 препрограмирана фигура, различни режими на скоростта; Управление: Дистанционно ; Обхват: 100 метра

Дрон за деца – LH-X21
Виж цена
Виж цена

#4. Дрон за деца Parrot Minidrones Hydrofoil (NewZ)

Дрон с камера за деца Parrot Hydrofoil - квадрокоптер с корпус за вода на заден фон.
снимка: Parrot

Френската компания Parrot намира място в класацията ни на най-добрите дронове за деца с още един модел – Hydrofoil. Hydrofoil също е дрон, който позволява по-голяма свобода и е невероятно готин за игра. Това, което го прави интересен за децата, пък и за възрастните, е фактът, че дрончето лети във възудха също толкова добре, колкото и по вода.

Въпреки причудливата си форма, сглабянето на целия комплект не е никак трудоемко и отнема едва няколко минути. Най-приятното е, че квадрокоптерът (тялото с перките) лети самостоятелно, а за да пуснете дронът за деца по вода е необходимо само да закрепите квадрокоптерът към корпуса – лодка. Съвсем простичко, а едновременно много приятно на вид и за управление.

Другото, което страшно ми харесва, е скоростта. По въздух този дрон за деца достига скорост от 18 километра в час. Достатъчно малък е за да може да лети вкъщи и достатъчно стабилен да се пуска и вън при спокойно време или дори по-лек полъх.

Във водата дронът за деца също е доста подвижен. Той развива скорост от порядъка на 10 километра в час. А когато развие максимална скорост, целият корпус се повдига на 5-6 сантиметра над водата благодарение на подводните криле, което е страшно ефектно!

Hydrofoil също има готини препрограмирани функции и то не малко. С натискането на бутон този дрон с камера за деца може да прави завои на 90° с 180°. Отново само един клик на тъчскрийна е необходим за изпълнението на други препрограмирани трикове – завъртане напред, назад и настрани. Подобно на някои други дронове за деца в списъка ни, при сблъсък витлата на Hydrofoil също спират.

Спецификации:

Полет: 7-9 минути/ 5-7 минути с корпус; Зареждане: 90 минути; Тегло: 58/247 грама с и без корпуса; Специални функции: препрограмирани акробатични фигури, движение по вода и въздух; Управление: Телефон, таблет; Обхват: 20 метра

Дрон с камера за деца – Parrot Minidrones Hydrofoil
Виж цена
Виж цена

#5. Дрон за деца Eachine H8 Mini

Дрон за деца EACHINE H8 Mini в човешка длан
снимка: Eachine

Eachine H8 Mini е най-евтиния квадрокоптер в списъка ни с дронове за деца и един от най-евтините на пазара. Не оставяте обаче цената да ви заблуди. Това далеч не е някой евтин и калпав квадрокоптер, дори напротив.

Пластмасата, от която е изработен корпусът, е доста добра въпреки цената на квадрокоптерчето. Тъй като това е дрон за начинаещи, витлата също за защитени с предпазители. Има и режими, които се предполага, че всички дронове за деца трябва да имат, какъвто е и headless. Тъй като цената му не е никак висока, това оправдава и липсата на повече препрогрмирани въздушни трикове.

Важен е и режимът „return to home“, в който дрончето бързо се връща към контролера с натискането на съответния бутон. Не на последно място, нещото, което също помага доста на младите пилоти е автоматичното спиране на дрона при загуба на обхват. Така няма начин да загубите дрончето понеже е загубило обхват.

Спецификации:

Полет: 6-7 минути; Зареждане: 45 минути; Тегло: 120 грама; Специални функции: автоматично прекъсване, 1 препрограмирана фигура, връщане към контролера; Управление: Контролер; Обхват: 30 метра

Дрон за деца – Eachine H8 Mini
Виж цена
Виж цена

*Списъкът на най-добрите дронове за деца е субективен и се базира на лични впечатления, както и на ревюта в ритейл сайтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *