понеделник, май 20, 2024
Home > Технологии > Gaming > Кой е най-добрият Xbox One контролер за 2020?

Кой е най-добрият Xbox One контролер за 2020?

Да играеш с правилният контролер е важно условие за пълна доминация в играта. Всички разновидности на стандартния Xbox One контролер на Microsoft са превъзходни. Обаче дните, когато алтернативните Xbox контролери бяха евтини имитации на оригинала, които можеш единствено да връчиш на по-малкия си брат, са отдавна зад нас. Вече лесно може да намериш Xbox One контролер на компания, различна от Microsoft, който комбинира в себе си комфорт, качество, варианти за къстъмизация и много други приятни качества. А и често тези контролери са на по-достъпна цена от контролерите на Microsoft.

Нещо повече, правилният Xbox контролер ще ти върши работа и за PC гейминг сесиите. А ако имаш и PC адаптор за Xbox One контролер, дори няма да имаш нужда от USB кабел. Звучи странно, но има заглавия, които са доста по-приятни за игра с Xbox One контролер отколкото с клавиатура и мишка.

За да ти е по-лесно с избора на правилния за теб Xbox контролер сме приготвили и едно кратко списъче с най-добрите Xbox One контролери, които можеш да си купиш.

Ако пък искаш някакъв готин вариант за контролер за телефон – виж съветите ни за избора на джойстик за телефон.

TL;DR – Това са седемте най-добри контролера за Xbox One

  • Xbox One Elite на Майкрософт
  • Официалният Xbox One контролер
  • Xbox One Razer Wolverine Tournament Edition
  • Аркаден контролер Razer Atrox Arcade Stick
  • Hori Fighting Commander Pro
  • Xbox Adaptive контролер
  • Hyperkin Duke контролер с кабел

#1. Xbox One Elite (Series 2)

Xbox One Elite не е просто най-добрият Xbox контролер на Microsoft. Това може би е най-добрият контролер за Xbox, който някога е правен. Жалко е, че няма еквивалент за PlayStation играчите, защото този контролер наистина е звяр!

Точно както повечето Xbox контролери, този също е съвместим с PC, както с кабел, така и безжично. Контролерът е супер здрав, и ти дава страшно много опции за къстъмизация. Та ако наистина искаш най-добрият Xbox One контролер – Xbox One Elite 2 е точният избор.

Виж цена

#2. Официалният Xbox One контролер

Xbox One контролер - Phantom Black

Трудно е да надминеш класиката, а стандартният контролер, който идва в комплект с всяка нова конзола е доста солиден избор. Затова под номер две е именно класиката. В допълнение може да вземеш едно читаво зарядно за да вкараш още живец в контролера си. Другият вариант е просто да си караш със стандартните батерийки. Кофти е обаче да ти спре тока …

Официалният Xbox One контролер се предлага в една камара цветове, така че избор имаш. Лично на мен фаворит ми е Phantom Black.

Виж цена

#3. Xbox One Razer Wolverine Tournament Edition

Този контролер е направен доста издръжлив и с мисъл за възможната къстъмизация. Таргетът тук са хардкор геймърите. Има 4 бутона, които могат да се програмират с различни функции, плюс контролен панел за функции като смяна на гейм профили или спиране на звука. Твърдите аналогови стикове и гумените грипове пък са направени да издържат на дългите гейминг сесии.

Виж цена

#4. Аркаден контролер Razer Atrox Arcade Stick

Най-готиният начин да цъкаш бойни игри е с аркаден контролер. А най-добрият аркаден контролер за Xbox One е Atrox Arcade Stick на Razer. Устройството предлага страхотно качество на сглобката и висококачествени компоненти на японския гигант Sanwa.

Най-готиното на аркадния контролер на Razer е, че ако бутоните, стикът или картината не те кефят, можеш лесно да отвориш кутията и да смениш долу-горе всеки компонент на контролера.

Виж цена

#5. Hori Fighting Commander Pro

Бял Xbox One контролер Hori Fighting Commander Pro за бойни игри

Лошото на аркадния контролер е единствено цената. Все пак с него можеш да цъкаш само един тип игри, а да пръснеш толкова много пари за контролер често не е обосновано. Та ако цената при аркадния контролер е проблем, то имаш една страхотна алтернатива в лицето на Hori Fighting Commander Pro.

С този Xbox One контролер имаш един истински D-pad и два допълнителни бутона – сет с който можеш да направиш спешълите твой специалитет. Този контролер става и за друг тип игри, така че може да цъкаш каквото ти е кеф, а цената никак не е висока. Контролерът е с кабел, което от една страна означава, че няма да се притесняваш за батерията, което е добре.

Виж цена

#6. Xbox Adaptive Контролер

Този Xbox One контролер е направен специално за геймъри с намалена мобилност в крайниците. Сам по себе си адаптивният контролер ти дава само 3 функции – По-голям D-pad и два (A и B) бутона, които безпроблемно могат да се натиснат, понеже са сууупер големи.

Контролерът е направен да се ползва с допълнителни аксесоари. На гърба си този контролер има цели 19 3.5мм жака, всеки от който съответства на команда, която нормалният Xbox One контролер може да задейства. Във всеки от тези 19 жака може да се включи огромно разнообразие от бутони, педали, джойстици и други, правейки Xbox Adaptive контролерът хъб за управление на цялата тази система.

Виж в сайта на Microsoft

#7. Hyperkin Duke Контролер с кабел

Черна кутия на контролер и Xbox One контролер Hyperkin Duke

Благодарение на backwards compatibility-то на Microsoft можеш да цъкаш ред заглавия от огромната библиотека от Xbox заглавия. А за да е по-пълен олд скуул експириънса ти подходящият контролер си е просто задължителен. Тук на помощ идва Duke.

Hyperkin Duke не е направен от Microsoft, но е официално лицензиран от Xbox. Сам по себе си фактът говори много. Джойстикът е направен за да пресъздаде усещането на първите Xbox контролери. Всичко в контролера – от голямата, обла форма, та чак до съпротивлението на аналоговите стикове, връща спомените за първите Xbox контролери. Усещането е невероятно!

Виж цена

Xbox контролер за PC

Най-голямото предимство на Xbox One контролерите пред DualShock 4 и Nintendo Switch Pro е, че те са си базисно съвместими с компютри на Windows. Няма нужда от абсолютно никакви настройки – само включваш и цъкаш.

И докато повечето PC игри са си супер за игра с подходяща геймърска мишка и добра клавиатура за игри, все по-голям брой игри и ин-гейм менюта са съвместими с контролери вместо с традиционната WASD контрол схема, която PC геймърите познават и толкова обичат.

А защо да купиш Xbox контролер за PC вместо DualShock 4? Както казах, контролерът на Xbox само трябва да се свърже към PC на Windows и си готов. PS4 контролерът също работи с PC-то, но нещата стават малко по-сложни. Също така не всички игри са направени съвместими с DualShock 4, така че Xbox One контролерът е най-добрият ти избор за PC.

Бял Xbox One контролер в зареждаща станция с клавиатура и мишка на заден фон

За да ползваш Xbox One контролер за PC е необходимо компютърът ти да е с операционна система на Windows. Има варианти за връзка на контролера с Linux и Mac, но си е играчка. Връзката между Xbox контролерът и PC-то става чрез Micro USB кабел или с адаптор за безжична връзка между двете устройства. Ако компютърът ти има Bluetooth лесно може да пейрнеш контролера с компютъра.

Как да избереш най-добрия Xbox One контролер?

Разбира се, традиционните Xbox One контролери са си супер … Но на пазара има и други варианти, които да обмислиш.

Например, цъкаш ли бойни игри със стандартен контролер? Ако отговорът ти е „да“, то определено можеш да подобриш играта си. За пълна доминация в играта ти трябва специален джойстик.

Също така не върви да играеш заглавия като Forza Horizon на нещо друго освен волан! Тук можеш наистина да се потопиш в играта, стига да имаш бюджета. Състезателен стол, волан, скоростен лост и педали – един сет би подобрил не само усещането, но и играта ти.

Ако пък се чудиш дали не ти трябва нова конзола – разгледай списъка ни с най-добрите игрови конзоли и как да избереш подходящата за теб.

Косьо Н.
Косьо е запален геймър от далечната 2004 година. Предпочита конзолата (Xbox One X), но от време на време пуска и PC-то. Сред любимите му заглавия са Red Dead Redemption 2, Battlefront II, всичките Assassin's Creed. Гилти плежърът пък е Fortnite ... въпреки всичко това Косьо е женен с едно дете. В 10Brutes пише предимно за игри и технологии.
https://twitter.com/KitzWicked

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *