неделя, юли 21, 2024
Home > Технологии > Gaming > Fortnite Challenges – Какви са предизвикателствата за втората седмица и как да ги минем?

Fortnite Challenges – Какви са предизвикателствата за втората седмица и как да ги минем?

Най-сетне, след цяла седмица чакане, предизвикателствата за Week 2 вече са налице! Ако търсиш малко помощ с тях, ето какво представляват новите предизвикателства и как да ги минеш.

Както обикновено, имаме 3 предизвикателства, които са достъпни за всички в играта, и още четири, които са достъпни само за тези с Battle Pass. Така че ако още не си си взел Battle Pass-а, не му мисли много много. А за малко допълнителна мотивация, когато изпълниш всички предизвикателства от втората седмица, за награда вземаш 5k XP и … loadin screen с карта на съкровище, която ще те отведе до скрит банер!

Fortnite Challenges – Сезон 8 Седмица 2

Предизвикателства, достъпни за всички:

#1 Stage 1: Land at the Block
#1.2 Stage 2: Land at Dusty Divot
#1.3 Stage 3: Land at Polar Peak
#1.4 Stage 4: Land at Snobby Shores
#1.5 Stage 5: Land at Paradise Palms
#2 Deal [200] damage to descending supply drops
#3 [3] Eliminations in Salty Springs or Haunted Hills

Предизвикателства, достъпни само с Battle Pass

#1 Stage 1: Gain [25] health from apples
#1.2 Stage 2: Gain [50] hp from a campfire
#1.3 Stage 3: Use a medkit to heal at 75 hp
#2 Visit the furthest north, south, east and west points of the island
#3 Deal [100] damage to opponents with a pirate cannon
#4 Search a chest in [3] different named locations in a single match

Как да изпълниш предизвикателство номер 1 – Land at the Block?

Втората седмица във Fortnite започва с нещо доста простичко – предизвикателство, в което трябва да се преземиш на 5 различни локации, започвайки с The BLock. Следващите нива на предизвикателството изискват да се приземиш на още 4 локации. Това са Dusty Divot, Polar Peak, Snobby Shores и последно – Paradise Palms. За всяко от нивата на предизвикателството получаваш battle star – общо 5. Имай предвид, че можеш да се приземиш само на една локация в мач! Няма смисъл да ползваш рифтове или да се respawn-ваш и летиш до следваща локация от списъка, защото приземяването там няма да бъде отчетено. Та за това предизвикателство ще ти трябват най-малко 5 изиграни мача. Плюс това, трябва да се приземиш на тези 5 локации следвайки точно подредбата им. Точните места за приземяване можеш да видиш на картата по-долу.

Петте локации, на които трябва да се приземиш, за да изпълниш първото предизвикателство от втората седмица на осми сезон.

Как да изпълниш предизвикателство номер 2 – Dealing damage to supply crates?

Второто предизвикателство във втората седмица изисква да направиш демидж на supply crate-овете, които падат по време на игра. Най-лесният начин да минеш бързо предизвикателството е да се пуснеш в LTE (Limited Time Event). В повечето такива игри, crate-овете падат навсякъде и начесто, особено към края на играта. За да направиш демидж на сандъците, просто трябва да вземеш някакво оръжие и да стреляш по балона. Нищо твърде сложно.

Как да изпълниш предизвикателство номер 3 – get 3 eliminations in Salty Springs or Haunted Hills?

Може би е добре да започнеш с това предизвикателство, понеже в началото на седмицата всички, които ще се мъчат да минат предизвикателствата ще налазят двете локации. Това значи, че ще има доста потенциални жертвички и лесно ще си направиш трите кила. Другият вариант е да се пуснеш във LTE и постоянно да се приземяваш на някоя от двете локации.

Как да изпълниш предизвикателство номер 4 – Gaining health from apples?

За целта, пъво трябва да намериш ябълки. Не е кой знае колко трудно – най-много има покрай Fatal Fields. Ако никой не етръгнал да стреля по теб, направи някоя друга стълба (по-нисичка) и скочи колкото да ти падне малко hp. За второто ниво от това предизвикателство трябва да намериш огън, да го използваш и да вземеш 50 hp от огъня. Тук лесно няма, трябва да луутваш ковчежета и crate-ове докато не намерип огън. СЪщото важи и за мед кит-а, който трябва да използваш в третото ниво на предизвикателството. От медкита трябва да събереш 75 hp.

Как да изпълниш предизвикателство номер 5 – visiting the furthest north, south, east and west points of the island?

Fortnite скрийншот - най-западната точка на острова - challenge 5, week 2
Търси табелите, които отбелязват точната локация.

Това е сред най-лесните предизвикателствата тази седмица. Просто трябва да се приземиш на посочената локация. Когато го направиш, търси малките табели. Има готини пътечки, които водят към табелите и са видими от въздуха. За да минеш предизвикателството, просто се приближи до табелата, или кацни до нея. Нищо повече. По-долу има карта с точните локации, на които трябва да идеш.

Островът на Fortnite с отбелязани най-севрна, западна, източна и южна точки.
Кацни на отбелязаните локации за да минеш предизвикателството.

Как да изпълниш предизвикателство номер 6 – deal 100 damage to opponents with a pirate cannon?

Помиш ли седемте лагера на пирати, които трябваше да посетиш миналата седмица? През тази седмица трябва да направиш 100 демидж на противник, като използваш оръдие. За да го направиш ще ти трябва оръдие. Тук идват и тези 7 пиратски лагера. След като вече знаеш къде да ги търсиш, може просто да наминеш и да вземеш оръдие от там. Или посто търси кораба в Lazy Lagoon. Това определено е мястото с най-много оръдия из целия остров. Влез в оръдието, насочи се към някой неподозиращ противник и се изстреляй към него. Не е от най-лесните предизвикателства, но ако се концентрираш, няма да имаш проблем да го минеш.

Как да изпълниш предизвикателство номер 7 – search a chest in 3 different named locations?

И най-накрая, трябва да минеш през три именовани локации в една игра и да луутнеш по едно ковчеже на всяко от трите места. Най-лесно можеш да го направиш в LTE. Първо, в LTE игрите има доста по-малко народ, което значи, че ще има повече неотворени ковчежета. Второ, играчите в този тип игри не са толкова мотивирани да търсят оръжия в ковчежета, понеже има supply crate-ове, които носят по-добър луут.

За да минеш това предизвикателство най-лесно, избери 3 локации, които са що-годе една до друга. Аз търсих в Dusty Divot, Salty Springs и Retail Row.

Очаквай още полезни съвети за минаването на предизвикателствата през сезон 8 във Fortnite в 10brutes.

Косьо Н.
Косьо е запален геймър от далечната 2004 година. Предпочита конзолата (Xbox One X), но от време на време пуска и PC-то. Сред любимите му заглавия са Red Dead Redemption 2, Battlefront II, всичките Assassin's Creed. Гилти плежърът пък е Fortnite ... въпреки всичко това Косьо е женен с едно дете. В 10Brutes пише предимно за игри и технологии.
https://twitter.com/KitzWicked

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *