петък, април 19, 2024
Home > Лайфстайл > Star Wars > Force Friday Част 2 – LEGO конструкторите от Последният Джедай са Вече Тук

Force Friday Част 2 – LEGO конструкторите от Последният Джедай са Вече Тук

/.Предвид големия успех на първата част на Force Friday, въобще не е чудно, че продължението беше също толкова вълнуващо, ако не и повече. Този път очаквахме с голямо нетърпение новия мърчандайз и, разбира се, да зърнем някакви нови герои или превозни средства, които ще присъстват и във филма.

Един от най-дългоочакваните моменти около събитието беше официалното пускане на новите Star Wars LEGO конструктори. В полунощ на 1 Септември фенове на Сагата ще могат да се сдобият с цели 11 нови сета. Нещото, което ни направи впечатление в Лего конструкторите от Последния Джедай беше една тяхна обща черта – наличието на колелца или ръчки, които дават контрол върху оръжейни и други системи на сетовете. Дизайнът и този акцент върху възможността за по-добра игра на новите конструктори са нещата, които ги правят по-добри от предходните ролийси.

LEGO Конструктор Сериен Номер Цена Брой Части
LEGO Конструктор Транспортна Капсула на Съпротивата 75176 £39.99 294
LEGO Конструктор Тежък Скаут Walker на Първия Ред  75177 £49.99 554
LEGO Конструктор Тай Файтър на Кайло Рен 75179 £74.99 630
LEGO Конструктор BB-8 75187 £84.99 1106
LEGO Конструктор Бомбардировач на Съпротивата 75188 £99.99 780
LEGO Конструктор Тежък Assault Walker на Първия Ред 75189 £129.99 1376
LEGO Конструктор Стар Дестройър на Първия Ред 75190 £129.99 1416
LEGO Екшън Фигурка Елитен Тай Файтър Пилот 75526 £19.99 94
LEGO Екшън Фигурка Рей 75528 £19.99 85
LEGO Екшън Фигурка Елитен Праеториански Пазач 75529 £19.99 92
LEGO Екшън Фигурка Чубака 75530 £24.99 179

#1 LEGO Транспортна Капсула на Съпротивата

Конструктор Лего - Капсула на СЪпротивата, мини фигурки и муниции
Източник: LEGO

Това превозно средство е ново за Star Wars вселената и наистина ни развълнува! Сетът съдържа 294 части и включва 3 мини фигурки – Фин, BB-8 и Роуз – герой, който тепърва предстои да срешнем на 15 Декември. Дозайнът на лего човечетата е невероятен, а основното нещо, което ни направи впечатление бяха детайлите на фигурките. Цената на сета ще бъде около 30 долара. Нещо друго, което забелязахме, беше броят на стикерите понеже не много хора са фенове на лепенето. Стъклото на пилотската кабина е жълто, а под него се крие кабината, в която могат да се съберат две мини фигурки и оръжията им. В задната част на капсулата има място за BB-8 фигурката.

Най-добрата черта на сета, обаче, е колелцето в задната част на капсулата, чрез което може да се върти страничното оръдие на капсулата. Това е супер детайл, който е много забвен при игра. Оръдието, както може би се сещате, също така има и стъд шуутър. Малкото колелце под оръдието служи за задействане на механизма за изстрелване на ракетите, поставени под капсулата.

#2 LEGO Тежък Скаут Walker на Първия Ред

Източник: LEGO

Също превозно средство, което не сме виждали до сега, Скаут Walker конструкторът се състои от 554 части и се продава за 50 долара. Първото нещо, което хваща окото са формата и механизмът на задвижване. Конструкторът има колелца, които при допира си с повърхността карат механичните крачета да се движат нагоре-надолу. При всички случаи, сетът изглежда страхотно! Конструкторът също така има и купол в горната си част с две оръдия отпред и стъд ракети отстрани на купола. Машината също така има и люк, който се отваря, а в кабината могат да се съберат 2 мини фигурки.

Говорейки за мини фигурки, има четири такива включени в сета – Войник от Съпротивата, Артилерист на Първия Ред, Огнехвъргач на Първия Ред и Генерал Хъкс – безжалостния командир, който видяхме в Силата се Пробужда. Като цяло, добре изглеждащ конструктор.

#3 LEGO Конструктор Тай Файтър на Кайло Рен

Тай Файтър на Кайло рен + 4 мини фигурки
Източник: Лего

Със сериен номер 75179, съдържащ 630 части, Тай Файтърът на Кйло Рен ще се продава на цена от около 80 долара. Сетът съдържа 4 мини фигурки – чисто нов Кайло Рен със страхотна пелерина, гарваново-черна коса, супер щампа на лицето и, разбира се, светлинния си меч. Сетът включва и BB-9E – злият вариант на bb-8, Щурмовак на Първия Ред, и Тай Файтър Пилот на Първия Ред.

А сега самият Тай Файтър … не знам защо, но сетът изглежда фантастично. Цветовата схема комбинира черно, сиво и страховитото прозрачно червено, което прави целия сет да изглежда страховит. Освен външния вид, обаче, няма други готини отличителни черти, така че не получава пълен брой точки що се отнася до възможностите за игра. Лего Тай Файтърът може да сменя ъгъла на крилете си, има кръгъл люк, който се отваря за да се сложи пилотът в кабината. Въпреки това, само външният вид е достатъчен за да си купите конструктора.

#4 LEGO Конструктор BB-8

Collectable LEGO BB-8 droid on a stand
Източник: LEGO

Със своите 1106 части, колекционерският BB-8 сет е направен да бъде изложен. Комплектът има включена поставка, декоративна картичка с информация за дроида, прикрепена към стойката, и не на последно място – мини BB-8 фигурка.

Въпреки, че е е само за показване, BB-8 Лего комплектът има няколко интересни качества. Например, едно от страничните му колелца с вътрешен механизъм може да бъде използвано за да се върти главата на дроида, а другото странично колелце отваря капаче на кръглото тяло на BB-8 от което се подава горелка. Размерите на дроида са 25 сантиметра на височина и 15 на ширина без поставката. Това е перфектният LEGO сет, който да покажете в дома или офиса си.

Цената на BB-8 комплекта е £85 или $100.

#5 LEGO Конструктор Бомбардировач на Съпротивата

A photo of the new LEGO REsistance kit
Източник: LEGO

Петият нов сет, който Лего пусна е Бомбардировачът на Съпротивата – много добре-изглеждащ, сравнително големичък кит с размери от 34 сантиметра височин, 39 дължина и 28 широчина. Този конструктор има изпипана функционалност за пускане на бомби и, естествено, 2 повдигащи се задни оръдия и две оръдейни кули с отварящи се люкове и място за мини-фигурки. Кабината може да побере две фигурки, но най-хубавото на Лего конструкторът е, че цялата горна част може да се отвори, което дава достъп до целия интериор на кораба.

В комплекта има включени цели 5 мини-фигурки – Вице Адмирал Холдо, Стрелец от Съпротивата, Пилот Бунтовник на Бомбардировач, Бунтовник Артилерист и По Дамерон. Цената на сета е $110 или  £100.

#6 LEGO Конструктор Тежък Assault Walker на Първия Ред

Side shot of the First Order Assault Walker LEGO Set
Източник: LEGO

Концепция, с която Star Wars LEGO феновете са доста добре запознати – Тежкият Assault Walker. Но името и леката промяна в дизайна не са всички промени по сета. Този кит се състои от 1376 части, което го прави вторият най-голям от серията „Последният Джедай“ и е с размери от 35 сантиметра височина и дължина, и 12 сантиметра широчина.

Най-готината отличителна черта на комплекта е скорострелното stud оръдие най-отгоре на главата на машината. Причината, поради която харесахме оръдието толкова е понеже има и ръчка, позволяваща прицел и стрелба. Други готини допълнения към сета са допълнителните пружинни оръдия, отварящият се кокпит и не на последно място, откачащите се тубички в задната част на машината.

Петте мини-фигурки, които получавате в сета са Рей, По Дамерон, Войник от Съпротивата, Пилот на Assault Walker-a и Войник от Първи Ред. Може да закупите Лего комплекта на цена от £130 ($150).

#7 The Last Jedi First Order Star Destroyer LEGO Set

An image of the interior of the First Order Destroyer LEGO set with side panels opened
Източник: LEGO

Стар Дестройърът е най-големият сет в настоящия рилийс, състоящ се от 1416 части. Размерите на кораба са 14 сантиметра височина, 56 сантиметра дължина и 32 сантиметра широчина, а цената му е £130 ($160).

Преди да кажем каквото и да било друго, имайте предвид, че комплектът включва мини-фигурка на Върховния Лидер Сноук. Това е първият сет, който включва мини-фигурки на Сноук и BB-9E, така че колекционерите ще се ослушват за точно този конструктор.

А сега Унищожителят. Лего са свършили страхотна работа с този модел – той е забавен и вълнуващ с много добре употребено вътрешно пространство. Нещото, което не харесахме в дизайна на конструктора, са страничните стъд оръдия. Изглеждат окей, обаче не могат да бъдат обърнати нито настрани, нито нагоре или надолу. В началото на статията говорихме за акцента върху възможността за по-добра игра на настоящата серия. При този сет тя липсва. Освен прибиращата се дръжка, която позволява да носите сглобения конструктор, и подвижния асансьор, няма нищо друго, с което комплектът да блесне.

Както вече споменах, интериорът на LEGO Унищожителя е супер и донякъде извинява факта, че Лего не са помислили за допълнителни функции. Вътре има предостатъчно място за мини-фигурки, което си е супер. Нещо друго, което трябва да споменем за интериора на кораба, е фактът, че са използвани доста стикери, но крайният резултат си е превъзходен.

#8 LEGO Екшън Фигурка Елитен Тай Файтър Пилот

Action figure of an Elite Tie Fighter Pilot
Courtesy of LEGO

#9 LEGO Екшън Фигурка Рей

LEGO action figure of Rey holding a blue lightsaber and a blaster
Courtesy of LEGO

#10 LEGO Екшън Фигурка Елитен Праеториански Пазач

A red Praetorian Guard LEGO figure holding a weapon
Courtesy of LEGO

#11 LEGO Екшън Фигурка Чубака

Chewbacca LEGO action figure with a crossbow
Courtesy of LEGO

Някой от тези сетове определено си заслужават инвестицията и са страхотен избор за тематичен Star Wars подарък. Очаквайте още ревюта през следващите няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *