понеделник, май 20, 2024
Home > Технологии > Gaming > Какво трябва да знаем за Battle Pass-а на Apex Legends?

Какво трябва да знаем за Battle Pass-а на Apex Legends?

Bloodhound легенда с черен гарван

Както става ясно от роудмапа на Apex Legends, съвсем скоро можем да очакваме първия Battle Pass в играта. Въпреки многото въпроси, можем да сглобим една що-годе прилична картина на това какво да очакваме в следващите седмици. За целта се обръщаме именно към доста изчерпателния роудмап на играта, в който от студиото доста подробно показват какво ни чака през идната година, както и към прес съобщенията на Respawn. Има обаче и една друга група с голям принос към разгадаването на тайните на Apex – дата майнърите. Това са хората, които, ровейки се в кода на играта, успяха да дадат супер информация за това какво предстои да излезе в Apex занапред. Ето какво знаем за идващия Battle Pass.

Кога можем да очакваме Battle Pass-a?

Официалният роудмап на Apex Legends за първата година поставя началото на първият сезон през месец Март. Играейки на сигурно, предположенията са, че Battle Pass-ът може да е при нас в средата на месеца. Има го обаче и другия момент. Първи Март се пада петък – едно страхотно време за началото на сезон 1 и както следва – пускането на първия Battle Pass. Единственият проблем е, че сезон 8 на Fortnite започва днес (28.02.2019). Apex успя да измести Fornite от трона на най-цъканите Battle Royale игри, но може би от студиото няма да рискуват да пуснат сезон 1 точно след сезон започването на осми сезон на Fortnite. Това би коствало потенциални играчи, които вече са платили за Battle Pass в друга игра.

Както е видно от роудмапа на Apex (в следващия параграф), сезоните 2,3 и 4 са планирани за Юни, Септември и Декември, което пък значи, че всеки от тях ще бъде с продължителност от по 3 месеца.

Какво ново може да очакваме от Battle Pass-a?

Роудмап-ът на Apex Legends за първата година - 4 сезона, всеки с нов батъл пас, легенди, оръжия и луут
Source: EA

Засега знаем за няколко нововъведения, които ще видим през първия сезон. Ето кои са те:

#1. Cosmetics – нови скинове на оръжия, легенди и банери. Както всяка друга игра от жанра, Battle Pass-ът в Apex също ще съдържа доста нови скинове. Може би ще има и Apex пакове, които ще дават шанс за още повече скинове и ще бъдат давани като награди.
#2. Легенди – очакваме да се появят и общо 8 нови легенди (вероятно по 1-2 през всеки предстоящ сезон на играта през 2019). Имената на легендите бях лийкнати от дата майнъри по-рано през седмицата.
#3. Нов луут
#4. Нови оръжия – дано в новия набор да няма подобия на оръжия като Мозамбик. Въпреки че който го може, го може.

Засега не е ясно дали новите легенди ще бъдат свободени или трябва да бъдат отключвани с Legend Tokens (валутата в играта, която се печели при вдигане на левел). Предполагам, че легендите няма да се заплащат, но е възможно да трябва да бъдат отключвани и купени с Legend Token-и, какъвто е случаят с Caustic и Mirage. Всяка от тези легенди струва 12000 Legend Token-a. Да видим как ще стоят нещата с легендите, които предстои да се появят.

Как ще работи Battle Pass-ът за Apex?

Отново според информация, лийкната от дата майнъри, знаем за два потенциални вида Battle Pass – „free“ и „diamond“. Подобно на други Battle Royale игри, изглежда, че и в Apex ще има скинове, които няма да можем да отключваме без да се бръкнем малко по-дълбоко. Единственото нещо, което няма да е достъпно през Battle Pass-а са новите легенди.

Колко ще струва Battle Pass-ът?

Към момента нямаме точна цена, понеже от Respawn си мълчат. Но … съдейки по хинтовете, че сезонното съдържание ще бъде отключвано чрез геймплей, е напълно логично да предполагаме, че Apex ще следва модела на други Battle Royale игри, като Forntnite и PUBG. Имайки предвид цената на Pass-а във Fortnite, много е вероятно този в Apex да бъде също около $10. Както вече споменахме, има изтекла информация за два типа Battle Pass. Та цената от 10 долара вероятно ще бъде за платения Pass – „diamond“. Без значение от цената, от студиото казват, че Battle Pass-ът ще съдържа около 100 различни награди. Това значи, че определено ще си избием парите!

Ще има ли седмични предизвикателства?

Взимайки предвид факта, че Apex Legends следва доста близко формата на други игри в жанра, логично е да предположим, че такива ще бъдат пуснати. Или поне така се надяваме. За типа на седмичните предизвикателства пък въобще не смея да спекулирам.

Косьо Н.
Косьо е запален геймър от далечната 2004 година. Предпочита конзолата (Xbox One X), но от време на време пуска и PC-то. Сред любимите му заглавия са Red Dead Redemption 2, Battlefront II, всичките Assassin's Creed. Гилти плежърът пък е Fortnite ... въпреки всичко това Косьо е женен с едно дете. В 10Brutes пише предимно за игри и технологии.
https://twitter.com/KitzWicked

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *