неделя, юли 21, 2024
Home > Лайфстайл > За Бебето > Най-добрите 8 детски акумулаторни коли (и как да изберем детска акумулаторна кола?)

Най-добрите 8 детски акумулаторни коли (и как да изберем детска акумулаторна кола?)

Подходящата акумулаторна кола е чудесен начин детето ви да се позабавлява навън. Купуването на електрическа кола за деца обаче е по-сложно. Не е достатъчно само да отворите сайта и да пазарувате единствено според цената, въпреки че и тя е решаващ фактор в повечето случаи. Необходимо е да разгледате различните функции на акумулаторната кола за деца, какъв е електрическият двигател, колко сигурна е тя за детето ви, и тн. В следващите редове ще се опитаме да покрием именно тези по-важни аспекти от избора на детска акумулаторна кола и ще отговорим на някои въпроси, свързани с избора.

Какво представляват детските акумулаторни коли?

Започваме още от самото начало, а именно – какво представляват детските акумулаторни коли. Най-просто казано, това са коли за деца, най-често до 10 годишна възраст, които се задвижват посредством презареждаща се батерия. Това им позволява да достигнат по-голмяа скорост в сравнение с количките на педали, което пък и прави усещането малко по-реалистично за децата. Те обаче са и по-трудни за управление и на по-висока цена.

Екстри, за които да следите при избора на електрическа кола за деца

Може да намерите детски акумулаторни коли на най-различни производители, в различни стилове, с редица аксесоари и функции. Най-важното в избора обаче е възрастта на детето и двигателните му умения. Акумулаторна кола с две скорости, заден ход и възможност за каране по черни пътеки може би ще е прекалено голяма хапка за дете на 3 годинки. От друга страна обаче най-обикновен мотор, който може да се движи само напред би отегчил пет годишно дете.

Наред с възрастта на детето, интересите и предпочитанията му, трябва да вземете следните функции при избора на детска акумулаторна кола.

Брой пътници – някой акумулаторни коли за деца са направени само за един шофьор, докато други имат и място за пасажер. Ако искате играчката да се ползва от две деца, най-добре търсете двуместна електрическа кола за деца. Така ще има достатъчно място и за двете деца, без те да се блъскат и карат. Освен това и за двете деца ще има и предпазни колани, а акумулаторната колата ще издържи по-дълго, понеже теглото на децата няма да надвишава максимално допустимото такова.

Максимално допустимо тегло – всяка акумулаторна кола трябва да има стикер, оказващ максималното допустимо тегло. Надвишавайки границата може да доведе до нарушаване на конструкцията на колата и потенциални наранявания. Затова задължително съобразете килограмите на детето/децата си с максималните допустими.

Възраст – всяка акумулаторна кола е подходяща за деца в различна възрастова група. Важно е да купите електрическа кола, която е подходяща за възрастта на детето ви! Не само за да не им доскучее бързо, но за да могат да я управляват сигурно, да стугат педалите и да стоят безопасно на седалката.

Родителски контрол

Родителският контрол не е задължителна функционалност за всяка акумулаторна кола. Въпреки това обаче, доста модели на пазара имат функцията. Родителският контрол ви позволява да управлявате електрическата кола чрез компактно дистанционно. Функцията е страхотна за по-малките деца. Ние търсихме кола с тази функция, понеже синът ни е на година и половина и няма как сам да кара колата, а возенето много му допада.

Сигурност – мерките за сигурност зависят от дизайна на електрическата кола за деца. Например, ако имате електрически мотор или ATV, няма как те да имат предпазни колани. Друга предпазна мярка, която много акумулаторни детски коли имат са автоматичните спирачки. Те се задействат веднага щом детето махне крачето си от педала за гаста.

Заряд и живот на батерията – животът на батерията и времето за зареждане ще варират според производителя и модела на акумулаторната кола. Независимо от това, те трябва да бъдат показани на етикетите и упътването на колата. Така може да прецените дали тези показатели ви устройват.

Размери и тегло – Този аспект от избора на електрическа кола за деца може да ви се стори пренебрежим, но реално е един от по-важните. Все пак ще ви се налага да носите акумулаторната кола по стълби/асансьор и да я вкарате в багажника ако искате да идете до парка например. Та важно е да знаете дали ще се събере в багажника на вашата кола и дали ще се справите с носенето по стълбите.

Някои електрически коли за деца имат и дръжка, наподобяваща тази на куфар. Ако се случи така, че батерията падне, лесно може да дърпате колата за дръжката като куфар, вместо да я носите. Доста полезен аксесоар!

„Забавни“ функции – идеята на тези детски акумулаторни коли е да бъдат забавни за децата. Затова е и важно електрическата кола, която изберете, да има достатъчно такива функции, за да бъде карането ѝ колкото се може по-приятно усещане. Такива „забавни“ функции са реалистичният звук от запалване на автомобил, LED фарове, клаксон, радио и други. Уверете се, че детската акумулаторна кола, която изберете, има такива функции!

Каква акумулаторна кола да купим – 6, 12 или 24 волта?

Волтажът на моторът на електрическата кола определя нейната мощност. Това значи, че 24 волтовият двигател е най-мощният, а 6 волтовият – най-слабият. В общи линии, 6 волтовите електрически коли за деца са подходящи за домашна употреба и не достатъчно мощни за по каране по трева или наклон.

12 волтовият мотор е по-подходящ за употреба навън и може лесно да се справи с по-тежките терени. Ако търсите кола за по-големи деца, която да може да се кара и почерни шътища, то тогава задължително търсете акумулаторна кола с 24 волтов двигател.

Когато избирате кола, имайте предвид, че някой производители дават волтажът на батерията. Той трябва да бъде еквивалентен на волтажът на батерията. Ако батерията е с по-нисък волтаж, електрическата кол няма да работи добре, ако волтажът на батерията е по-висок от този на двигателя има риск той да изгори.

Осемте най-добрите акумулаторни коли

Няма по-добър начин да позволите на детето си малко свобода навън от това да му подарите детска акумулаторна кола. По този начин може да сте сигурни, че детето е в безопасност докато изследва света наоколо. С толкова много различни марки и модели електрически коли за деца обаче е трудно да изберете най-добрата. Именно заради това създадохме този списък. Надяваме се, че чрез него ще получите ценни насоки и ще се ориентирате малко по-добре в избора си. Ето и осемте детски акумулаторни коли, които избрахме ние.

#1 Детска акумулаторна кола KOLINO, Mercedes 300S

Спецификации:

Тегло: 17.5 кг | Скорости: 3 скорости | Максимално тегло на детето: 30 кг | Възраст на детето: за деца над 3 години | Батерия: 12V | Двигател: 2 двигателя | Родителски контрол: Да | Размери: 130х67х54 см

Започваме списъка с най-добрите акумулаторни коли за деца с една класика – Mercedes 300S на Kolino. Електрическата кола има три скорости, амортисьори на предните гуми, както и колан за безопасност. Детето със сигурност няма да скучае докато я кара, понеже електрическата кола има USB вход, SD карта, AUX жак и различни бутони за запалване, звукови и светлинни ефекти.

Теглото на този модел акумулаторна кола с родителски контрол е 17.5 килограма. Времето, необходимо за зареждане на 12 волтовата батерия е 7 часа. И да, външният вид определено беше фактор при подбирането на първенеца в класацията!

Електрическа кола за деца – KOLINO, Mercedes 300S
Виж цена!

#2 Детска акумулаторна кола KOLINO BMW I8 Concept

Тегло: 15 кг | Скорости: 2 скорости | Максимално тегло на детето: 30 кг | Възраст на детето: за деца над 3 години | Батерия: 12V | Максимална скорост: 5 км/ч | Родителски контрол: Да | Размери: 127х76х52 см

Този модел акумулаторна кола има дистанционно управление, чрез което може да управлявате играчката. Гумите са пластмасови, което предполага употребата на електрическата кола за деца на асфалт. Колата никак не е тежка – едва 15 килограма, а максималното допустимо тегло е 30 килограма.

Батерията е 12 волтова, а максималната скорост, която може да развие количката е 5 километра в час.

Електрическа кола за деца – KOLINO BMW I8 Concept
Виж цена!

#3 Електрическа кола за деца Mappy Mercedes Benz G65

Тегло: 25 кг | Скорости: 2 скорости | Максимално тегло на детето: 30 кг | Възраст на детето: за деца над 3 години | Батерия: 12V | Максимална скорост: 5 км/ч | Родителски контрол: Да | Размери: 108х56х65 см

Тази детска акумулаторна кола е малко копие на Mercedes Benz G65. Малчуганът, за който е предназначена електрическата кола, ще може да се радва на светещото табло както и на радиото с вградени мелодии. Може да му пускате и музика през аудио жака.

Акумулаторната кола е оборудвана с два електрически двигателя, захранвани от 12 волтова батерия. Максималната скорост, която развива количката, е 5 километра в час. Батерията издържа межди час и час и половина, а необходимото за зареждане време варира между 8 и 12 часа. Този модел акумулаторна кола има и дистанционно управление, за удобство на родителите.

Електрическа кола за деца – Mappy Mercedes Benz G65
Виж цена!

#4 Акумулаторна кола Mappy Maserati Alfieri

Тегло: 19,5 кг | Скорости: 2 скорости | Брой места: 2 | Възраст на детето: за деца над 3 години | Родителски контрол: Да | Размери: 126х64х55 см

Акумулаторната кола на Mappy е един по-луксозен модел, който изглежда страхотно на външен вид. Това обаче идва и на по-висока цена, в сравнение с другите модели електрически коли за деца.

Тази акумулаторна кола за деца е направена със страхотно внимание към детайла. Изработена е от пластмаса, включително и гумите. Оборудвана е със светещо табло; има USB порт, през който може да пускате музика. Радиото има и доста програмирани мелодии и звужи, които да забавляват мъника.

Електрическа кола за деца – Mappy Maserati Alfieri
Виж цена!

#5 Електрическа кола за деца Mappy, Audi Q7

Тегло: 28 кг | Скорости: 2 скорости | Максимално тегло на детето: 30 кг | Възраст на детето: за деца над 3 години | Максимална скорост: 8 км/ч | Родителски контрол: Да | Размери: 117х58х53.5 см

Подобно на предходната, тази детска акумулаторна кола е също много луксозна. Седалката е направена от черна еко кожа, има окачване на колелата и 2 двигателя, които работят на 12 волта. Това позволява и развиването на по-висока скорост спрямо другите модели в списъка – до 8 километра в час!

Времето, необходимо за зареждане на батерията на акумулаторната кола, е между 10 и 12 часа. С пълен заряд, електрическата кола за деца може да издържи до час, час и половина, което никак не е зле предвид мощността и скоростта, която развива тя.

Електрическа кола за деца – Mappy, Audi Q7
Виж цена!

#6 Детска акумулаторна кола KOLINO, VOLKSWAGEN ARTEON

Тегло: 20 кг | Скорости: 3 скорости | Максимално тегло на детето: 30 кг | Възраст на детето: за деца над 3 години | Родителски контрол: Да | Размери: 126х79х55 см

Накратко – страхотна детска акумулаторна кола! Цената може да ви се стори малко по-висока, но пък „екстрите“ си заслужават. Електрическа кола за деца има 3 скорости и амортисьори на всяко от 4те колела. Освен това, седалката е изработена от кожа и оборудвана с предпазен колан.

Естествено има и звукови и светлинни ефекти, както и Bluetooth, USB вход и слот за SD карта. Въпреки многото си екстри, колата е с тегло от едва 20 килограма!

Електрическа кола за деца – KOLINO, VOLKSWAGEN ARTEON
Виж цена!

#7 Електрическа кола за деца Kikkaboo Porsche Мacan Тurbo

Възраст на детето: над 3 години | Максимална скорост: 4,5 км/ч | Родителски контрол: Да – дръжка | Размери: 112х56,5х62 см

Колата е направена с 12 волтов двигател и е подходяща за разходки в парка. Максималната скорост, която развива детската акумулаторна кола, е 4.5 километра в час. Има опция за управление от родителя, посредством дистанционно управление.

Освен всичко друго, колата е направена да бъде и забавна. Има реалистично табло, MP3 плейър, отварящи се врати ис гъваеми огледала. Клаксонът на акумулаторната кола работи и при включване имитира звук от палене на истински автомобил.

Електрическа кола за деца – Kikkaboo Porsche Мacan Тurbo
Виж цена!

#8 Електрическа кола за деца, Mappy Mercedes Benz

Тегло: 38.2 кг | Максимално допустимо тегло: 110 кг | Възраст на детето: между 3 и 6 години | Максимална скорост: 7 км/ч | Родителски контрол: Да – дръжка | Размери: 139х68,7х61.6 см

Още един ватиант на Mecedes Benz влиза в списъчето ни, отново на Mappy. Разликата е, че този модел е доста по-голям от предшественика си. Тук става дума за акумулаторна кола с 6 колела и максимално допустимо тегло от 100 килограма.

Тази акумулаторна кола няма дистанционно, но има дръжка за теглене в случай, че свърши батерията. И няма как иначе, понеже тя тежи малко над 38 килограма. Размерите също не са за пренебрегвае – 139 сантиметра на дължина на близо 69 на широчина. Преди да поръчате тази „детска“ акумулаторна кола, уверете се, че имате място за съхранение и достатъчно голям багажник/ремарке!? за да я пренесете до парка.

Електрическа кола за деца – Mappy Mercedes Benz
Виж цена!
Яна
Яна е магистър по "Events and conference management" и от съвсем скоро - майка на малкия Явор. В свободното си време обича да чете книги за възпитание на деца и детска психология. В 10Brutes Яна пише статии за продукти за деца, лайфстайл, дом и градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *