петък, април 19, 2024
Home > Лайфстайл > Star Wars > 10 LEGO Star Wars играчки под 100 лева

10 LEGO Star Wars играчки под 100 лева

Clone Troopers on a black background - one of them is reading a newspaper and the other is holding a blaster

LEGO – най-знаковият конструктор от нашето детство и съответно, един от наистина най-добрите и тематични подаръци, които може да подарите. Този тип играчки грабват вниманието на малчуганите и палят въображението им, а покрай новите Star Wars филми, този тип LEGO конструктори са и доста търсени.

Единстеният недостатък на LEGO конструкторите обаче е цената. За това в статията ще разгледаме 10-те най-добри Star Wars LEGO конструктори под 100 лева.

#10 LEGO конструктор – Star Wars Soldier of the Empire (Лего Стар Уорс Войниците на Империята)

Изображение на Лего Стар Уорс Боен пакет - Войници на Империята
Конструктор Лего Войниците на Империята – виж в еМаг

За най-малките, на 10 позиция в списъка ни сме поставили една сравнително лесна за сглабяне LEGO Star Wars играчка, състояща се от 112 части – Войниците на Империята. Комплектът е подходящ за деца от 6 годишна възраст нагоре, а цената на Star Wars конструкторът е 30 лева, което пък го прави и най-евтиният комплект в класацията ни.

Сетът включва четири Лего човечета – два имперски войници на смъртта и два стормтрупъра. Към всяка мини фигурка има и бластер, който може да стреля специални мини муниции. Освен това, към LEGO комплектът има и ходеща машина с два крака, които могат да се движат. В кокпита на машината може да бъде поставено Лего човече, а от двете му страни има две оръдия, които могат да се движат нагоре-надолу и да стрелят със специални муниции, включени в комплекта.

Размерите на ходещата машина са 10 сантиметра височина, 8 дължина и също толкова на широчина. Както вече споменах, цената на Лего конструкторът е 30 лева. За максимално удоволствие от играта с него, може да комбинирате този сет със следващия, който сме включили в класацията ни, а именно LEGO Star Wars Rebel Soldiers.

#9 LEGO конструктор – Star Wars Rebel Soldiers (Лего Стар Уорс Войниците на Съпротивата)

Боен Стар Упрс Лего Пакет - Бунтовници
Конструктор Лего Войниците на Съпротивата – виж в еМаг

Отново на цена от 30 лева и също подходящ за най-малките конструктори – от 6 годишна възраст нагоре – конструктор LEGO Войниците на Съпротивата, състоящ се от 120 части (допълнението към предходния сет) влиза под номер 9 в класацията ни. Двата комплекта си пасват идеално, понеже представляват двете враждуващи страни в популярната сага – Империята и Съпротивата, пък и на фона на останалите LEGO комплекти тези са сравнително евтини.

Към въпросният LEGO комплект има включени спийдър мотор, както и гнездо с картечница, като и моторът, и картечницата имат пружинни механизми, които могат да стрелят. И, разбира се, двата артикула имат места за мини фигурките. Размерите на спийдъра са 3 сантиметра височина, 11 дължина и 4 широчина. Гнездото за картечницата пък е 5 сантиметра високо, 9 широко и 7 сантиметра дълбоко, а самата картечница може да се върти в различни посоки.

В този модел LEGO конструктор има 4 Лего човечета – бунтовници, а към всяко човече върви и бластер, отново с пружинен механизъм и екстра муниции. От LEGO явно отново са се постарали и мини фигурките са с добри детайли, уникални лица и отличително униформи. Като цяло, това е може би един от най-добрите бойни пакети на LEGO и ще се хареса, особено в комбинация със сетът, който вече разгледахме под номер 10.

#8 LEGO конструктор – Star Wars Ray’s Speeder (Лего Стар Уорс Спийдърът на Рей)

A LEGO Rey's Speeder set with two mini-figures - Rey and Unkar’s Thug
Конструктор Лего Спийдърът на Рей – виж в еМаг

Спийдърът на Рей е малко и евтино ЛЕГО конструкторче, но доста приятно за сглабяне. За пръв път показан в Епизод VII – Силата се Пробуждан, спийдърът на Рей има 193 части и включва 2 мини фигурки – Рей и ункарски крадец. Лего сетът е подходящ както за момчета, така и за момичета и е супер за начинаещите конструктори. Освен това е и много интересна играчка – има люк, който се отваря, както и две мини оръдия в предната си част, които пък могат да стрелят с муниции, включени в комплекта. Определен е като подходящ за възрастовата група между 7 и 12 години и на 100 процента ще се хареса на децата.

Цената на LEGO комплекта е 59 лева, а размерите му са 9 сантиметра височина, 14 сантиметра дължина и 5 сантиметра ширина.

#7 LEGO конструктор – Star Wars Darth Vader (Лего Стар Уорс Дарт Вейдър)

Darth Vader Lego figure doing the Force Choke
Конструктор Лего Дарт Вейдър Фигурка – виж в еМаг

Екшън фигурките от нашето детство бяха супер, но този Дарт Вейдър Лего конструктор е различна категория. Защо? Състои се от 160 части, доста по-реалистично-изглеждащ, и не на последно място – по-издръжлив е и се движи много по-добре от споменатите фигурки. Определено забавна играчка за децата, а цената му е приемлива на фона на останалите Star Wars лего комплекти – 65 лева.

Комплектът е страхотно Лего за момчета, но колекционери и фенове на сагата биха били също толкова доволни да го получат по повод някой празник. Все пак, 23 сантиметрова фигурка на най-известният злодей в поп културата буди детското у всеки, независимо от ЕГН-то. Пък и фигурката стои добре на бюрото в офиса и изпраща правилното послание до нахалните колеги!

#6 LEGO конструктор – Star Wars Flash Speeder (Лего Стар Уорс Флаш Спийдър)

Лего конструктор - Флаш Спийдър, заедно с мини фигурките в сета
Конструктор Лего Флаш Спийдър – виж в еМаг

На осмо място в класацията се нарежда Флаш Спийдърът. Сглобяването му не е сложно, което прави конкретният модел Лего конструктор подходящ за деца от 7 годишна възраст, нагоре. От друга страна пък, сетът е приятен за конструиране и забавен за игра. В него са включени и цели 5 мини фигурки – два дроида, капитан Тарпалс и две стражи от планетата Набу. Самият спийдър е с отворен кокпит и има място за четири мини фигурки в него. В задната си част спийдърът има бластер, който може да се върти и, което е по-готино, да стреля благодарение на пружинен механизъм. Към Лего комплекта има включени и муниции за бластера, както и оръжия за мини фигурките – два бластер пистолета, две бластер пушки и копието на капитан Тарпалс.

Конкретният модел Лего конструктор е с цена от 59 лева, състои се от 312 части, а размерите му са 8 сантиметра височина, 19 сантиметра дължина и 17 сантиметра широчина. Комплектът може да закупите онлайн през еМаг.

#5 LEGO конструктор – Star Wars AT-RT Walker (Лего Стар Уорс AT-RT)

Изображение на AT-RT ходеща машина, снайпер дроидека и мини фигурки
Конструктор Лего AT-RT Walker – виж в еМаг

Следващият комплект вече официално не се произвежда, но все още може да бъде намерен в някой онлайн магазин за Лего, включително и еМаг. Поради това, освен, че AT-RT е приятен за конструиране и игра, конкретният Лего Star Wars комплект е и супер подарък за колекционери.

Конструкторът е подходящ за деца от 7 до 12 годишна възраст, много детайлен и се състои от 222 части. Харесахме сета и поради друга причина – фън фактора. Краката на AT-RT се движат плавно, което пък си е голям плюс при игра. Освен това, купола на тази Лего играчка може да се върти да стреля, благодарение на пружинния си механизъм. В комплекта са включени и три Лего човечета – Йода, Клонинг от 501 батальон и командо дроид. В допълнение, към лего конструктора получавате и снайпер дроидека.

AT-ST сетът с право заема седмото място в класацията ни на най-добри LEGO Star Wars играчки под 100 лева. Лего конструкторът е с цена от 84 лева, а размерите му са 19 сантиметра височина, 14 сантиметра дължина и 7 широчина.

#4 LEGO конструктор – Star Wars Republic Fighter Tank (Лего Стар Уорс Танк на Републиката)

Танк на Републиката - Лего сет с включени мини фигурки
Конструктор Лего Танк на Републиката – виж в еМаг

Още един достоен за Star Wars вселената Лего артикул – Republic Fighter Tank. Бяхме приятно изненадани от нивото на детайлите на конкретния конструктор и като цяло танкът хваща окото. Конструкторът е сравнително малък и има 305 части, което го прави много издръжлив. Отделно, има няколко компонента, които ще доставят голямо удоволствие на по-малките, понеже са супер за игра. На първо място – отварящият се люк с място за Лего човече и място за складиране на муниции. Нещо, което не се среща при много LEGO конструктори са колелцата. Този модел обаче е оборудван с скрити колелца, което създава впечатлението, че танкът левитира и го прави още по забавен за игра. И, естествено, танкът има две оръдия, които се мърдат нагоре-надолу, както и пружинен механизъм, който може да стреля!

Това е една от сравнително евтините LEGO Star Wars играчки – цената на артикула е 62 лева. В допълнение, комплектът има и две Лего човечета: Аяла Секура и Клонинг танкист плюс 2 батъл дроида, както и оръжия за мини фигурките – светлинен меч, два бластера и бластер пушка.

Размерите на LEGO играчката са 7 сантиметра височина, 17 сантиметра дължина и 12 сантиметра широчина.

#3 LEGO конструктор – Star Wars Eclipse FIghter (Лего Стар Уорс Еклипс Файтър)

Снимка на Еклипс Файтър Лего сет с включени Лего човечета, муниции и спийдър
Конструктор Лего Еклипс Файтър – виж в еМаг

Еклипс Файтър Лего конструкторът с право заема мястото си в списъка ни с 10-те LEGO Star Wars играчки под 100 лева. Това е страхотен сет, не само заради големината и външния си вид, но и заради двата режима, в които може да бъде поставян – затворен и отворен. Разликата между двата режима са страничните рамена на Еклипс Файтъра, които се затварят и отварят. Размерите на Star Wars LEGO конструкторът са както следва – 6 сантиметра височина, 20 сантиметра дължина и 18 сантиметра широчина в затворен режим и 6 сантиметра височина, 17 сантиметра дължина и 22 сантиметра широчина в алтернативната конфигурация.

Комплектът се състои от 363 части и идва с 2 Лего човечета – Нааре и ловеца на глави Денгар, както и мини спийдърът на Денгар с размери 3 сантиметра височина, 8 дължина и 5 широчина. Двете мини фигурки са също много интересни и не толкова срещани, което ги прави подходящи за колекционерите. Към двете фигурки има и оръжия – светлинният меч на Нааре и бластер пушката на Денгар, както и тюрбан и качулка.

В кокпита на LEGO Star Wars играчката може да бъде поставена мини фигурка, а люкът се затваря и отваря. При алтернативната конфигурация на Еклипс Файтъра пък се откриват 2 оръдия с пружинен механизъм, които могат да стрелят. В общи линии, определено няма да сбъркате ако изберете този конструктор за подарък.

#2 LEGO конструктор – Star Wars Phantom (Лего Стар Уорс Фантом)

LEGO Phantom кораб с 3 мини фигурки - Канан, Траун и Чопър
Конструктор Лего Фантом – виж в еМаг

Вдъхновен от последните Star Wars анимационни серии (Бунтовниците), на второ място в класацията ни се нарежда Фантомът. Лего комплектът се състои от цели 269 части и се отличава от всичко показано до сега по броя подвижни части и Лего човечетата, които в случая са доста рядко срещани, но повече за това в следващите редове.

Да започнем със самия Фантом. Височината на сглобения Лего конструктор е 11 сантиметра, а на дължината и широчина, LEGO играчката е, както следва, 17 и 10 сантиметра. Космическият Лего кораб доста точно улавя формата и цветовете на оригинала, който познаваме от сериала, използвайки 12 стикерчета. И въпреки формата му, сглобяването му е забавно и не би затруднило малчуганите.

Сетът има прибиращи се колесници, които освен че са супер детайл, играят и ролята на поставка, в случай, че искате просто да го поставите на рафта. Пилотската кабина също може да бъде отворена за да се постави вътре мини фигурка, а при нужда, дори може да се откачи. От двете страни на кабината Фантомът е оборудван и с познатите ни вече оръдия, които могат да изстрелват специални муниции. За още по-приятна игра, LEGO Star Wars играчката има и отварящо се отделение в задната си част, в която се намира мини кутия с Лего детонатор. Точно зад пилотската кабина има и специално местенце за астро дроид.

А сега за Лего човечетата, включени в комплекта. Както споменах, наистина са уникални и са три на брой – Гранд Адмирал Траун, Канан и астро дроидът Чопър. Не са много комплектите, които включват тези мини фигурки, а и детайлът на всяка една от тях е наистина страхотен. Легото е с цена от 89 лева и предвид всичко изброено е страхотен вариант за подарък.

#1 LEGO конструктор – Star Wars Yoda’s Jedi Starfighter (Лего Стар Уорс Yoda Старфайтър)

Yoda's Starfighter with a Yoda and R2-D2 mini-figures
Конструктор Лего Йода Старфайтър – виж в еМаг

На почетната първа позиция в класацията ни на 10-те LEGO Star Wars играчки под 100 лева влиза Старфайтърът на Йода. Въпросният Star Wars LEGO конструктор е глътка свеж въздух поради няколко причини. На първо място, най-готината му отличителна черта е тъмно зеленият цвят на крилете. Освен това, цената от 61 лева и 262-те части също бяха фактор в решението ни да поставим сета на първа позиция.

Star Wars LEGO конструкторът също така има криле, които се сгъват и разгъват, а кокпитът може да се отваря. В кабината пък има място за Лего човече, а в задната част – място за астро дроид. И да не забравяме двете спрингови оръдия на крилете, които могат да изстрелват специални муниции, също включени в комплекта.

Към конструктора има и две Лего човечета – Йода, заедно със светлинния си меч, и R2-D2. Големината на Старфайтъра не е впечатляваща, но пък на цена от 61 лева Star Wars LEGO конструкторът определено си заслужава. Размерите му са, както следва, 7 сантиметра височина, 15 сантиметра дължина и 18 широчина.

Ако пък търсите нещо за порастнали деца, може да разгледате нашите 10 предложения за най-готините Star Wars подаръци в Галактиката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *