понеделник, май 20, 2024
Home > Лайфстайл > Подаръци > 10 Полезни съвета при избора на бижу за жена

10 Полезни съвета при избора на бижу за жена

За една жена, бижуто е постоянна напомнянка за мъжа, който ѝ го е подарил и за това колко много означава тя за него. Това прави бижутата много привлекателен подарък за всякакви поводи. Повечето мъже, обаче, веднага биха се съгласили, че избора на бижу за дадена жена може да бъде голямо предизвикателство. А успешният избор на бижу по вкуса ѝ, което тя ще оцени и носи с удоволствие, наистина ще ѝ направи впечатление. Така жената до вас ще се увери, че познавате нея и стил ѝ. Само по себе си, това си е безценен подарък, пък и една жена доста би се впечатлила, че мъжът до нея е успял да избере правилното бижу точно за нея.

В този ред на мисли, дори да не сте експерт в избора на бижута и не познавате стила ѝ толкова добре, то тези 10 съвета ще ви бъдат от огромна полза. Ето как да изберете нещо, което жената до вас ще хареса!

10-те съвета, които да следвате

Най-ключовата стъпка при избора на бижу за нея е да преровите колекцията ѝ! Докопате ли се до нея, търсете за следното:

1. Какъв тип и / или цвят на камъните преобладават в нейната бижутерийна колекция? Човек си държи на навиците, та това, което виждате, вероятно са камъните, които тя предпочита да носи. Обърнете внимание на формата, цветовете и вида камъни, които тя предпочита да носи.

2.Вижте дали тя предпочита предимно злато или клони по-ското към сребърните бижута? По принцип, двете не са взаимно изключващи се, но артикулите, които преобладават в колекцията ѝ, сигурно са тези към които тя клони повече.

3.Размерът има значение. Вижте дали половинката ви носи по-големи или пък по-фини бижута. Може би е от типа хора, които предпочитат да носят по-семпли бижута във всекидневието си и малко по-изискани или смели за партита, вечери и така нататък.

4. За да изберете подходящото бижу ще трябва да вземете предвид и дължината на синдижрчето и гривната или размера на пръстена. В общи линии, ако жената, за която е предназначено бижуто, е със съандартно телосложение, повечето бижута трябва да ѝ паснат добре. В общи линии, колиета с дължина от 40 до 45-6 сантиметра вероятно ще бъдат подходящи размери. Ако обаче тя обича да носи огърлици, които падат по-ниско – ориентирайте се по-към педесетте сантиметра. Ако не намирате нищо по размер, най-добре потърсете бижутер, за да видите дали размерът на артикулът, който харесвате, може да бъде специално променен.

5. Важно нещо, което често се пренебрегва са дрехите. Обърнете внимание на стила ѝ на обличане. Най-вече на дрехите, които носи на работа. Важно е бижутата да могат да бъдат съчетани с тоалетите ѝ. Ако не го направите има два вариант – или да не носи бижуто, или шопинг за още дрехи …

6. В този ред на мисли, наблюдавайте кои цветове предпочита да носи и кои цветове ѝ подхождат. Отново, добра идея е да координирате покупката на бижу с цветовете, които тя обича.

Жена в бяла рокля с красиви пръстени на двете ръце

7. Посъветвайте се с някоя нейна приятелка какво може да ѝ хареса. Вероятността въпросната приятелка да е по-осведомена от вас е доста голяма, така че се възползвайте от експертизата. И не забравяйте да уверите, че приятелката няма да издаде тайната!

8. Ако искате да изберете някакво по-необикновено, уникално бижу, то най-добрият начин би бил или да потърсите някакви лимитирани серии бижута, или да потърсите уникални, ръчно изработени такива.

9. Ако й купите нещо уникално, може би е добре да помислите за комплект от колие и обеци или колие, обеци и гривна. В противен случай съчетаването на различни бижута може да се окаже доста трудна задача за половинката ви.

10. Добре е да поемате рискове! В края на краищата, възможно е тя да не си е купувала по-специални бижута до сега и да оцени още повече жеста ви. Пък и понякога е от полза някой друг да има идея за това какво би изглеждало добре на някой друг. Особено ако става дума за някакво уникално бижу. Или ако дамата е особено заета, може би няма да има времето или енергията, да обновява колекцията си от бижута и да търси тези, които тя може да намира за специални. В този случай вероятно е тя да оцени повече положените от вас усилия и жеста, отколкото самия подарък.

Откъде да купите бижу и за какво да питате?

Сега, когато сте готови да изберете подходящите бижута за жена – приятелка, майка, сестра, или дъщеря, ще трябва да решите къде да направите покупката. Ако имате по-ограничено свободно време, пазаруването за бижута онлайн е удобен вариант, който ще ви осигури най-голямото разнообразие от атрикули в различен ценови диапазон. Ако пък жената, за която е предназначен подаръкът, има любими бутик, разгледайте и там, и вижте дали има нещо, което тя би искала. Други възможности, които да имате предвид, са например молове и художествени галерии.

Когато избирате бижу, не забравяйте да попитате за вида метал, който е използван. Трябва да попитате дали съответният артикул е направен от ценен метал (сребро, злато, платина и др.) или просто е с покритие от такъв. Добре е също да се поинтересувате дали камъните са естествени или изкуствени. Изненадващо, на пазара има невероятно много камъни, изкуствени и просто боядисани камъни. Също така може да попитате дали бижутата са ръчно изработени. Ръчно изработеното бижу е по принцип има по-автентичен вид. Ако купувате бижута онлайн, обикновено можете да намерите цялата тази информация в уебсайта.

Бижутата са прекрасен подарък, който винаги ще бъде на мода и може да се впише в натоваренаото ежедневие на всяка жена. То може да бъде белег на изисканост, статус и дори изявление, че жената, която носи съответния артикул е обичана. Често е смущаващо и трудно за мъжете да избират бижута за жени, но усилията определено ще бъдат оценени!

Яна
Яна е магистър по "Events and conference management" и от съвсем скоро - майка на малкия Явор. В свободното си време обича да чете книги за възпитание на деца и детска психология. В 10Brutes Яна пише статии за продукти за деца, лайфстайл, дом и градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *