петък, януари 28, 2022
Home > Технологии > Дрони > Най-добрите Дрони с Камера 2018 – Ръководство на Купувача + Ревюта

Най-добрите Дрони с Камера 2018 – Ръководство на Купувача + Ревюта

Снимка на дрон с камера DJI Inspire 1 на фона на снежни планини в далечината

Искате да си купите дрон, но не знаете откъде да започнете? Различните дрони са приспособени за различен тип полети, идват с различни допълнения, а и цената на квадкоптерите, които сме изредили тук се различава доста. Заради това, както и за ваше улеснение, сме подредили нашите 10 квадрокоптер предложения в две групи – дрон с камера и дрон нисък клас (за начинаещи).

Подбрали сме всяко едно от предложенията на базата на няколко фактора – цена на дрона, управление и качество.

Дрони за начинаещи 2018

Квадрокоптерите в тази категория, както подсказва и заглавието, са дрони, подходящи за хора, които нямат опит или просто искат да се позабавляват. Имайки предвид цената и лесното управление, тези квадрокоптери са също така и супер подарък. Този клас се различава от по-горните с това, че управлението е доста базово и дроните не притежават същите функционалности на полета. Друга основна характеристика на този тип квадрокоптери е, че част от тях са RTF (ready-to-fly) – готови за полет. Вадите от кутията и летите. Тези, които не са, са изключително лесни за сглабяне и не биха представлявали проблем. Ето и нашите 5 предложения за първата категория.

Квадрокоптер модел Линк
Дрон 1 Eachine H8 Mini 2.4G 4CH 6 Axis RC Quadcopter RTF Виж цена
Дрон Xmart Nano Pro Виж цена
Дрон Eachine E010 Mini 2.4G 4CH 6 Axis Headless Mode RC Quadcopter RTF Виж цена
Дрон SKY VIPER R/C NANO M200 Виж цена
Дрон 2.4G X5C-1 Виж цена

#10 Дрон Eachine H8 Mini

Eachine H8 Mini - снимка на бял фон
Виж в EMAG – Дрон Eachine H8 Mini

На цена от само 60 лева, Eachine H8 Mini е един изключително подвижен и издръжлив дрон, но управлението е малко тежко.

Корпусът на дрона е направен от пластмаса, която е издръжлива, но предпазителите на перките са малко нестабилни и не осигуряват пълна протекция. Огъват се лесно, което означава, че на моменти перките дори могат да се допират до протекторите, което нарушава качеството на полета. Предвид факта, че това може би е първият ви дрон, качеството на протекторите е меко казано важна характеристика, понеже, поне в началото, дронът ще пада доста честичко.

Управлението на Eachine H8 Mini, обаче, е много чувствително по една от осите, което, поне в началото, малко ще затрудни начинаещият. За сметка на това, дронът има няколко бързи команди, които позволяват лесното изпълнение на ефектни фигури, като лупинг и тоно. Така, въпреки недостатъците си, този квадрокоптер си остава един от 5-те най-подходящи дрони за начинаещи.

#9 Дрон Xmart Nano Pro

Снимка на дрон модел - Xmart Nano Pro
Виж в EMAG Дрон Xmart Nano Pro

Под номер девет в класацията ни за най-добрите дронове за 2018 влиза и Xmart Nano Pro. С размери от 103 x 103 x 33 милиметра, квадкоптерът е малко по-голям от предните два модела, но пак е достатъчно малък, компактен и лек. Квадрокоптерът идва на цена от около 69 лева, което е супер предвид факта, че дронът има доста функциналности като вграден жироскоп, който поддържа 6 оси и възможност за по-фина настройка на летежа. Перките са с протектор от мека пластмаса, но тя е прекалено тясна и при обръщане на дрона пропелерите могат да пострадат. Xmart Nano Pro също не е подходящ за по-силен вятър, така че опцията е да го пускате или вътре, което представлява и някой неудобства, или на по-слабо време. Въпреки недостатъците на този клас квадкоптер, цените са добри и си струва да инвестирате в него ако сте начинаещ.

#8 Дрон Eachine E010 Mini

Дрон квадркоптер Eachine E010 на бял фон
Виж в EMAG Дрон Eachine 010 Mini

В класацията ни намира място и Е010 Mini, на същия производител – Eachine. Малък, компактен и лесен за управление, определено си струва да инвестирате в този квадрокоптер. Дронът е евтин, а в същото време е супер за начинаещи и нещото, което на мен ми харесва – има възможност за добавяне на допълнителни аксесоари, като камера, допълнителна батерия и по-силни двигатели. С цена на дрона от 89 лева и предвид характеристиките му, мисля че E010 Mini е удачен избор за начинаещи. За разлика от H8 Mini пропелерите на този дрон са защитени добре. По-слабото му място са връзките между протекторите на пропелерите и гнездата за пропелерите. Въпреки това, може да понесе удари и падания и в същото време, може да оправите проблема доста лесно ако се наложи. Eachine E010 Mini идва с малко и удобно дистанционно, което дава възможност и за някои ефектни фигури и управление по 6 оси. Базовият модел е много лек и слаб, което го прави неподходящ за по-силни пориви на вятъра.

Бонус: за този модел могат да бъдат допълнително закупени някой подобрения, като по-мощни двигатели, по-добри батерии, дори мини камера. E010 Mini спокойно може да бъде причислен към категорията на евтините дронове с камера. Определено си струва покупката.

#7 Дрон SKY VIPER R/C NANO M200

Skyviper мини квадрокоптер
Виж в EMAG Дрон Skyviper Nano

Sky Viper е страхотен избор за всеки дрон ентусиаст, които търси евтин и подвеижен квадрокоптер. С големина по-малка от 8 сантиметра в диаметър, на външен вид нищо не подсказва за супер възможностите на дрона, освен може би за подвижността му. Но не позволявайте размерите на Sky VIper да ви заблудят! Опасен също толкова, колкото името си, този квадрокоптер изпълнява супер фигури с натискането на 1 stunt бутон, а разстоянието на приемника му е, забележете, около 60 метра! Комбинацията от размера на дрона и обхватът на дистанционното го прави подходящ за използване както вътре, така и навън. Друга много полезна функция, особено за начинаещите летци, е допълнителната настройка на чувствителността на джойстика, която позволява управление с много по-добър контрол и прецизност.

Резултатът – дрон който се управлява сравнително лесно и същевременно летенето с него е страшно забавно. Това определено е дрон, който може да се похвали с високо качество на изработка и голяма подвижнот, които многократно надвишават размерите му.

#6 Дрон 2.4G X5C-1

Снимка на X5C дрон за начинаещи
Виж в EMAG Дрон X5C-1

И на 6-то място, най-скъпият дрон в първата ни категория – X5C-1. Страхотен дрон за цената, която трябва да платите за да се сдобиете с него. Нещо повече, този модел се справя много по-добре от някой дрони от по-горни класове, които струват и повече.
Корпусът на X5C-1 е направен от твърда пластмаса и въпреки това е издръжлив. Тази му характеристика го прави и подходящ за ентусиастите, които сега започват да летят. Дронът е и много стабилен по време на полет, а управлението е доста лесно, благодарение на голямата точност на контролера. Времето на полет на този дрон е около 10 минути, което е доста прилично предвид класа и останалите показатели на квадрокоптера. Като бонус, към дрона може да бъде прикрепена и камера, въпреки че нейните параметри не са такива, каквито бихме искали.

Дрон с камера:

Дроновете с камера станаха изключително популярни през последните няколко години и то не без причина. Определено те дадоха тласъка за активната разработка и комерсиализацията на дроновете като цяло – не само в развлекателната индустрия, но и в селското стопанство, транспорта, дори научната дейност. С най-отличаващата ги черта – да запечатват спиращи дъха гледки и любими наши моменти, не е никак учудващ фактът, че всеки тайничко (или не чак дотам тайно) си мечтае да се сдобие с един.

Предвид всичко казано дотук, когато си избирате дрон с камера трябва да знаете, че има изключително голямо разнообразие от такива на пазара. В общи линии, през 2018 почти всеки дрон идва с камера, или позволява да му бъде монтирана такава. За това тази секция от статията цели да ви даде малко повече информация за 5-те най-добри според нас кавдрокоптера с камера, техните технически спецификации и цена.

Квадрокоптер модел Линк
Дрон Parrot Bebop & Skycontroller Виж цена на дрона
Дрон DJI Phantom 3 Advance Виж цена на дрона
Дрон DJI Phantom 4 Виж цена на дрона
Дрон DJI Inspire 1 Виж цена на дрона
Дрон DJI Mavic Pro Виж цена на дрона

#5 Дрон Parrot Bebop & Skycontroller

Изображение на Parrot Bebop 2 и Skycontroller
Виж продута в EMAG Дрон Parrot Bebop + Skycontroller

Тепърва навлизате в пилотирането на дронове? Няма проблеми – Parrot Bebop и придружаващият го Skycontroller е страхотен пакет за начинаещи. Съвсем бързо ще свикнете към летежа и ще можете без проблем да правите дори по-дълги полети, благодарение на оптимизираната връзка между дрона и приемника.

Bebop е лек, компактен и много поврълтил, благодарение на Skycontroller – джой стик, който е много удобен и спомага за по-добрата прецизност на полета. Изключително полезен е бързият бутон за излитане и кацане, а докинг стейшънът на дистанционото позволява лесното монтирането на смартфон или таблет. По този начин може да получавате информация за полета в реално време, което пък прави усещането за истински полет дори по-истинско. За капак, този модел дрон с камера може да изпълнява и по-сложни фигури във въздуха, като лупинги.

С тегло от 400 грама и подсилено тяло, Bebop е доста здравичък и сигурен, което го прави подходящ за начинаещи пилоти. Дори да спрете да подавате команди към дрона, не се притеснявайте – дронът остава стабилен във въздуха, очаквайки следващи команди. Други много полезни за начинаещи функционалности са блокирането на перките при удар и “Emergency” модът, в който дронът автоматично се приземява. Обхватът на Bebop е около 2 километра, което, заедно с 14 мегапикселовата камера (1920 x 1080 FULL HD video) с широки лещи, го прави много подходящ и за въздушна фотография. Камерата прави висококачествени снимки и видео и поддържа стабилизираща технология за работа по време на полет.

Плюсове:
Bebbop е доста лек за функциите, които изпълнява. Сравнително здрава машинка, която е лесна за управление благодарение на Skycontroller-a, към който може да се закачи смартфон или таблет.
Минуси:
От друга страна, размерите и тежестта му го правят нестабилен при пориви на вятъра. Продължителността на полета от около 10-12 минути също е негатив, в сравнение с останалите квадрокоптери в списъка ни.

#4 Дрон DJI Phantom 3 Advance

Phantom 3 в полет на фона на небето
Виж в сайта на EMAG Дрон DJI Phantom 3 Advanced

Не оставяйте името на модела на този дрон – “Advance” да ви заблуди – този квадрокоптер с камера отново е изключително подходящ за хора, които тепърва навлизат в летенето с дронове или въздушната фотография. Основна заслуга за това има функцията за безопасност, “return-to-home”, както и автоматичното излитане. Управлението става чрез джойстик, на който да монтирате таблет или смартфон, а връзката между двете се осъществява чрез мобилно приложение.

Нещо, което ще ви бъде от голяма полза, особено ако искате да изпълнявате един и същи полет многократно, е waypoint flying функциата. Тя позволява дронът да запази зададен от вас маршрут, който квадрокоптерът да изпълнява периодично. А за любителите на екстремното, Phantom 3 Advanced има и “Follow Me” режим, в който дронът може да ви следва. Недостатъкът е, че дронът не може да избягва препятствия, за това трябва да летите над открити пространства.

Изображение на DJI контролер за Phantom 3
Контролер за DJI Phantom 3 Advanced с монтиран таблет

Контролерът на дрона също върши чудесна работа и се справя перфектно с обработката и анализа на информацията за полета в реално време. От GPS кординати и скорост до информация от сензорите и подаване на команди, контролерът е лесен, удобен и интуитивен. Последното става благодарение на IOC (Intelligent Orientation Control), което в общи линии прави така, че опашката на квадрокоптера е насочена долу-горе срещу пилота във всеки един момент. По този начин се предотвратява моментът в който се чудите кое е напред, кое назад, кое е ляво и дясно.

Камерата … Този модел дрон с камера е оборудван с 12MP камера, която записва видео на 2,7K. Форматите на снимковете файловете са JPEG, DNG и RAW и се записват на microSD карта. Камерата е монтирана на 3-осов кардан, който върши чудесна работа за стабилизация на кадрите по време на полет, дори при по-резки команди и силни пориви на вятъра. В допълнение, камерата може да се накланя на 90 градуса, снимкайки точно под дрона. До тук всичко добре, но недостатъкът на този дрон с камера е че камерата е фиксирана за кардана и при повреда на едното или другото, целият сет трябва да бъде заменен, което оскъпява поддръжката.

Плюсове:
Качеството на видеото е страхотно, благодарение на камерата и стабилизацията, идваща от кардана. Квадрокоптерът е лесен за управление и има функции, които спомагат на начинаещите да навлязат по-бързо. Има VPS сензори, котио позволяват да летите и в затворени помещения, където GPS навигацията не върши работа.
Минуси:
Като негатив може да регистрираме живота на батерията, която издържа полет от около 20 – 23 минути, а в същото време, резервните батерии са сравнително скъпи. Друг недостатък на DJI Phantom 3 Advanced е, че камерата е фиксирана за самия дрон и не може да бъде махана/сменяна.

#3 Дрон DJI Phantom 4

Снимка на дрон с камера - Phantom 4
Виж в EMAG Дрон DJI Phantom 4

Идвайки с някой подобрения, Phantom 4 е с подобрен дизайн спрямо серията 3.0. По-изчистени линии и плавни линии, по-мощни двигатели и по-лесно монтиране/демонтиране на пропелерите са само част от бонусите на Phantom 4. Отгоре на всичко, този дрон с камера идва и с по-издръжлива батерия, която позволява около 28 минутен полет при по-леко време.

Камерата на Phantom 4 отново е 12MP, но може да заснема видео в резолюция 4K на 30 кадъра в секунда. Както при Phantom 3 Advanced, камерата е монтирана на 3-осов кардан, който стабилизира кадрите по време на полет за да получите ясни и качествени снимки и видео. В допълнение, Phantom 4 има опция за slow motion видео във резолюция 1080p на 120 кадъра в секунда. За съжаление, камерата и карданът отново са фиксирани заедно, което не позволява отделната смяна на който и да е от двата компонента.

Phantom 4 е първият комерсиално-достъпен дрон направен с подобрена система за избягване на препятствия (Obstacle-avoidance system) или OSS, както я наричат производителите – DJI. Квадрокоптерът има два оптични сензора в предната си част, които навигират дрона и му помагат да заобикаля препятствия на разстояние от 70 сантиметра то 15 метра от него. Другият вариант е дронът да кръжи докато не му бъдат подадени нови команди. Имайте предвид, че двата сензора помагат за избягването на челни сблъсъци, но няма как да превентират сблъсъци когато дронът се движи назад или настрани.

За любителите на скоростите, DJI Phantom 4 има и спортен режим, който може лесно да активирате чрез прекъсвач на контролера. Спортният режим на квадрокоптера позволява полет със скорост до 70 километра в час, издигане с 6 метра в секунда (!) и спускане с 4 метра в секунда (!). Определено спортният режим и бързината на задействане ще бъде от полза на ентусиасти, които искат да не изтърват перфектния момент за снимка. Освен това, контролерът позволява и монтирането на видео-очила (First Person View Googles), които наистина създават усещането, че пилотирате състезтелен дрон. Спортният режим, обаче, си има и минуси. Дори и най-малката несигурност в управлението може да доведе до нестабилност в полета и сблъсък. Освен това, системата за избягване на препятствия не функционира докато сте в спортен режим.

Оптичните сензори, които са в основата на OSS, изпълняват и още една много удобна функция – Active Track. Чрез Active Track може да очертаете правоъгълник на екрана на таблета или смартфона, който сте прикачили към контролера, и дронът ще започне да следи обектът, около който сте начертали првоъгълника. Phantom 4 се различава по това, че използва оптичните сензори за тракинг, докато Phantom 3 Advanced например, както и повечето дронове, ползват GPS.

TapFly е друга полезна функция на дрона, която позволява да маркирате желана от вас локация на картата на екрана, към която дронът да се придвижи, заобикаляйки препятствия по пътя си. По време на полета може да задавате различна височина на която да лети дрона и дори да променяте маршрута му.

Плюсове:
Phantom 4 идва с няколко нови функции, като системата за избягване на препятствия и Active Track и спортен режим, които правят полета голямо удоволствие. Този дрон с камера има и способността да снима slow motion видео в резолюция 1080p. На 120 кадъра в секунда.
Минуси:
Системата за избягване на препятствия е много добро допълнение към квадрокоптера, но създава нереално чувство за сигурност у новите пилоти. Не трябва да се предоверявате на дрона, тъй като оптичните сензори имат обхват само пред дрона и не могат да предотвратят сблъсъци, когато летите назад или настрани. Камерата и карданът отново са фиксирани заедно, което прави подмяната на компонентите доста скъпа.

#2 Дрон DJI Inspire 1

Дрон с камера - Inspire 1 - в полет
Виж в сайта на производителя – Дрон с камера DJI Inspire 1

На второ място в класацията ни за най-добрите дрони с камера за 2018се нарежда DJI Inspire 1. Квадрокоптерът, за разлика от “Phantom” серията, изглежда опасен и напомня на роботизиран паяк. Оборудван е с витлови рамене направени от карбон, които при излитане променят позицията си и се качват над тялото за да не пречат на камерата, а при кацане автоматично се спускат надолу. При този дрон има изцяло нова концепция за визията, което доста го отличава от Фантомите. Inspire 1 определено е дрон за професионалисти, но е ready-to-fly и се контролира сравнително лесно. Както може би се досещате, квадрокоптерът идва на цена от 4500 лева, което го поставя в тотално различна категория от “Phantom”.

Камерата, благодарение на кардана, може да се върти на 360 градуса и се накланя на 125 градуса – не се налага да въртите целия дрон за да заснемете определен обект. Тя може да се маха от кардана, което автоматично ви дава възможност за ъпгрейд, или смяна на камерата или кардана при повреда без да се налага да купувате цялостен сет, както при Фантомите. Подобно на “Phantom” серията, Inspire 1 идва оборудван с абсолютно същата като характеристики 12 мегапиксела камера – 4K (4,096 x 2,160 пиксела) резолюция на видеото при 30 кадъра в секунда и 1080p при 60 кадъра в секунда. Та по какво се различава този квадрокоптер с камера и откъде идва почти двойната му цена?

За начало, както вече казах, камерата и карданът не са едно цяло, което позволява ъпгрейди или смяна на един от компонентите. Освен това, камерата на Inspire 1 може да бъде използвана и самостоятелно благодарение на специално разработения маунт. Карданът при този квадрокоптер с камера също е по-добър, направен така че да дава по-голяма стабилност при заснемането на видео и снимки.

DJI Inspire 1 е окомплектован и с нов тип двигатели – безчеткови. Предимствата на безчетковите мотори са високата производителност, по-големия капацитет на претоварване за кратко време, както и по-дългият живот. Благодарение на тях, квадрокоптерът е забележимо по-поврътлив и по-плавен въпреки по-голямото си тяло. Освен това лесно се справя със силните ветрове и остава стабилен във въздуха.

GPS-ът също е подобре при Inspire 1 – DJI са добавили връзка към руската навигационна система “GLONASS. В общи линии, дронът използва GPS за да определи позицията си, както и вашата, и безпрепятствено да стигне при вас когато задействате “return-to-home” режима. Освен това, благодарение на GPS-а, дронът остава стабилен във въздуха когато освободите контролера и спрете да подавате команди.

Контролерът прави връзка с дрона посредством “Lightbridge” технологията на DJI, разработена за по-добро предаване на видео сигнал. Разстоянието, на което може да пратите дрона без да изгубите сигнал, е около 2 километра. В горните ъгли на контролера пък ще намерите два малки контролера за камерата – чрез тях може да започвате/спирате видео; да правите снимки, както и да правите по-фини настройки на камерата. Дистанционното има и Mini-HDMI порт чрез който да свържете дисплей (смартфон или таблет), но чрез него може да включите и допълнителен контролер с който да управлявате камерата.

Плюсове:
Дронът е ready to fly (RTF) и е оборудван със страхотна 4K камера, която може да бъде разкачена от кардана – нещо което липсва при Фантомите на DJI. Този квадрокоптер с камера е изключително лесен за управление и в същото време – доста мощен. Идва с полезни сейфти режими.
Минуси:
Липсват някой от функциите при Фантомите – “Waypoint navigation” и “Follow me” например. Друг недостатък на дрона е животът на батерията – едва около 18 минути, като резервните батерии идват на цена от между160 и 200 долара.

#1 Дрон DJI Mavic Pro

И на първо място в класацията ни на най-добрите дрони за 2018 заслужено се качва поредната летяща машина на DJI – Mavic Pro.

Снимка на дрон с камера Mavic Pro на бял фон
Виж в EMAG – Квадрокоптер DJI Mavic Pro

Виж в сайта на производителя – Квадрокоптер DJI Mavic Pro

Първото нещо, което прави впечатление при този дрон с камера е размерът. За разлика от Phantom серията на DJI, Mavic Pro се отличава с малките си размери и с факта, че е доста удобен за пренасяне. Предимство в този аспект му дават сгъваемите подпори за кацане и размерът на кардана за камерата, но за тях – по-късно. Освен това, дронът е със сгъваеми витлови рамене, което допълнително намаля размера му. Единствените параметри, по които Mavic Pro изостава от Phantom 4 са максималната скорост, зрителното поле на камерата и фактът, че Phantom 4 е по-стабилен при силен вятър. Въпреки това, дори при вятър от 20-25 километра в час, батерията на дрона издържа от порядъка на 25 минути. И забележете, благодарение на новата OcuSync предавателна технология, може да управлявате дрона от разстояние до 7 километра и да получавате качествен видео фийд с резолюция от 1080p.

Подобно на самия дрон, контролерът също е доста смален в сравнение с контролерите на квадрокоптерите от серията “Phantom”, но все пак има малък екран, на който се визуализира важната за полета информация. В допълнение, контролерът позволява и закачането на смартфон, на който да виждате директния фийд от камерата дрона. Недостатъка на контролера е, че хватката за смартфона е леко тромава и за да монтирате смартфона си, задължително трябва да е без кейс. Mavic Pro идва и с удобен Wi-Fi режим, в който може да управлявате дрона само чрез телефона си на дистанция до 80 метра, стигайки максимална скорост на полета от 4 метра в секунда.

В случая с DJI Mavic Pro, камерата не изневерява на цялостната концепция на конкретния модел дрон с камера. Тя е по-изчистена и малка, като зрителното и поле също е намалено на 78.8 градуса, спрямо 94-градусовото на камерата при “Phantom” 4. Прави впечатление, че за да активирате автофокусът на камерата трябва да чукнете екрана на смартфона или да фокусирате собственоръчно. Както при “Phantom”, камерата може да бъде завъртяна на 90 градуса за портретни снимки. Цялостната концепция на Mavic следва и изобрът на кардан. DJI са избрали най-малкият 3-осов кардан, който имат на разположение.

Mavic Pro притежава и функцията Active Track, която за пръв път видяхме при четвъртата серия на “Phantom”. Най-общо казано, Active Track ползва оптичните сензори в предната част на квадрокоптера за да следи зададен от вас обект. Може да подадете на дрона цел за следене като просто очертаете правоъгълник на екрана на смартфона, който сте прикрепили към контролера. Чрез функцията Active Track може да направите така, че да снимате следвания обект отпред, отзад и отстрани. В допълнение, може би ще оцените и “Gesture” режима, който в комбинация с “Wi-FI” режима позволява да правите бързи селфита. В “Gesture” режима дронът фокусира върху ръката ви и прави снимка.

Сгънат Mavic Pro с контролер
Сгънат дрон с камера – Mavic Pro + контролер

Друга функция, която видяхме във “Phantom” 4 беше системата за избягване на препятствия. При Mavic Pro OSS функцията е подобрена, като при този модел квадрокоптер с камера тя действа на разстояние от 15 метра при скорост от 36 километра в час. В допълнение, Mavic има оптични сензори не само в предната част на тялото, но и отдолу. Те улесняват полетите в закрити пространства и не позволяват на дрона да се удари дори по време на летеж над наклонена повърхност.

Наред с това, квадрокоптерът има и спортен режим, който позволява да увеличите скоростта от 38.5 километра в част до близо 65 километра в час. От другата страна на диапазона е режимът “Трипод”, който забавя дрона, правейки максималната скорост в съответния режим 3.6 километра в час. По този начин по-лесно може да позиционирате квадрокоптера на желаното от вас място за определена снимка или видео или просто да го управлявате през по-тясно пространство.

4K камера е монтирана на най-малкият 3-осов кардан на DJI, но що се отнася до качеството и стабилността на камерата и съответно – изображенията, този тип кардан върши също толкова добра работа като карданите на Фантомите.

Плюсове:
Подобрена OSS функция (избягване на препятствия) и обхват на контролера от 7 километра. Определно размерите и животът на батерията са сред най-големите предимства на Mavic Pro. А, да, и купа други режими на полет, които правят летенето и снимките супер забавни. В общи линии, получавате изключително качествен дрон на цена от около 2300 лева.
Минуси:
Единственият минус е може би намаленото зрително поле на камерата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *