понеделник, май 20, 2024
Home > Технологии > Gaming > 10те най-добри геймърски мишки за 2018

10те най-добри геймърски мишки за 2018

Мишка за игри - SteelSeries Rival 600 с отражение на стъклена повърхност

Ако току що си създал (или купил) една от най-добрите компютърни конфигурации, може би е време да я комбинираш с една от най-добрите мишки за игри на пазара. Напълно разбираемо е, че вероятно искаш да намалиш разходите си, след като си похарчил цяло състояние за компютър трепач, но защо да се примириряваш с една посредствена мишка? Вместо това ти трябва най-добрата, така че всичко свързано с този чудесен компютър да е със сравнимо качество. За щастие си попаднал на правилното място, тъй като сме събрали списък с най-добрите геймърски мишки, които сме имали късмета да изпробваме през последната година. Плюс едно скромно ръководство за това как да избереш най-добрата геймърска мишка за теб, в случай, че нямаш опит в избора.

Изглежда съществува мит сред някои геймърски среди за комютърната периферия, че най-доброто оборудване е най-скъпото. Това просто не е вярно. Същото важи и за най-добрите геймърски мишки. Когато започнеш да си търсиш нова такава, трябва да гледаш за нещо, което постига перфектния баланс между цена и характеристики, а не просто да влезеш в eMag, Ardes или Amazon и да поставиш филтъра за „най-скъпи“. За щастие, това е точната филисофия, която имахме предвид, когато създадохме този списък с най- добрите мишки, които можеш да купите през 2018. Вземеи SteelSeries Sensei 310 например. Тя е почти толкова скъпа, колкото някоя новата ААА игра, но си струва. Мишката идва на страхотна цена в комбинация с повече от задоволителни характеристики, с които можеш да подобриш играта си със стил, дори и да си с ограничен бюджет.

Прегледахме, тествахме и класирахме всяка една мишка в този списък – всяка една постига златния баланс между цена и качество и съответно се ползва с нашето одобрение. Бъди сигурен, че без значение коя от тях ще избереш – ще останеш доволен. Независимо от това какви игри искаш да играеш, ние вярваме, че след като прегледаш този списък, ще имаш идея коя е твоята най-добра геймърска мишка.

Геймърска мишка Мишка – към продукта
SteelSeries Rival 600 Към продукта
SteelSeries Sensei 310 Към продукта
Corsair Dark Core RGB SE Към продукта
Logitech G903 Към продукта
Asus ROG Gladius II Към продукта
Corsair Glaive RGB Към продукта
Creative Sound BlasterX Siege M04 Към продукта
Cooler Master MasterMouse MM530 Към продукта
Thermaltake Tt Sports Level 10M Към продукта
Razer DeathAdder Elite Към продукта

1.SteelSeries Rival 600

Завръщането на SteelSeries към славата

DPI: 12 000 | Характеристики: lift off distance detection, персонализиране на теглото (+32 допълнителни грама), механични превключватели за 60 милиона клика

Геймърска мишка SteelSeries Rival 600 на бял фон

Предимства
+ персонализирано тегло
+ сензор за дълбочина
Недостатъци
– малко по-скъпа
Геймърска мишка SteelSeries Rival 600
Виж цена
Виж цена

През 2018 SteelSeries преминава през период на възраждане, а най- голямото доказателство за това е SteelSeries Rival 600. С персонализирано тегло, перфектното количество бутони и истинският RGB спектър за осветяване, Rival 600 ще бъде центърът на твоето бюро. Но дори и отвъд естетиката, Rival 600 е много по-добра от която и да е друга геймърска мишка в този ценови диапазон. Не само, че разполага с 12 000 DPI сензори и удоволетворяващи механични превключватели, Rival 600 разполага със сензор за дълбочина, който не позволява на курсора да изчезне дори, когато повдигнеш мишката. Повдигането на мишката дори малко често водеше до забиване на мерника в земята или взиране в небето, последвано от respwan … Тези проблеми са вече в миналото благодарение на вторият сензор на Rival 600.

В общи линии, това наистина е най-добрата геймърска мишка, която може да си купиш в момента.

2.SteelSeries Sensei 310

Най-добрата геймърска мишка, която изпробвахме

DPI: до 12,000 | Характеристики: подходяща за използване с лява и дясна ръка, 12,000 CPI (counts per inch)  и продължителност на живота до 50 милиона кликa

SteelSeries Sensei 310 - снимка на геймърска мишка Sensei 310

Предимства
+ разумна цена
+ удобна за хващане
Недостатъци
– без braded кабел
– липсва сензор за калибриране
Геймърска мишка SteelSeries Sensei 310
Виж цена
Виж цена

SteelSeries Sensei 310 е мишка, която е почти без конкурент, както по отношение на цената, така и по отношение на характеристиките. Ниската цена се равнява на тази, която би платил за една нова игра, но невероятният оптичен сензор TrueMove 3, създаден в партньорство с титана в производството на сензори за мишки Pixart, я прави геймърска мишка без конкуренция. Тази мишка, без значение от сръчността ти, се отличава с несравнима чувствителност. Много други мишки за игри обещават същата впечатляваща чувствителност, но SteelSeries също така има добавен филтър за намаляване на трептенията. Така всички трепвания на ръката ти биват елиминирани … здравей хедшот.

При повечето мишки мерникът подскача нагоре-надолу като хиперактивна катерица, което (очевидно) идва от нестабилните ни ръчички. Та ако имаш същия проблем, тогава трябва да направиш едно кръгче със Sensei 310.

3. Corsair Dark Core RGB SE

Супер безжична мишка за игри

DPI: до 16 000 | Характеристики: безжично зареждане Qi, сменяема страничен грип; превключватели Omron, напълно програмируеми бутони, динамично многоцветно тризоново фонови светлини.

Геймърска мишка Corsair Dark Core RGB SE в черно и тюркоазени елементи

Предимства
+ Qi безжично зареждане
+ достъпна цена
Недостатъци
– не може да използвате докато се зарежда
Геймърска мишка Corsair Dark Core RGB SE
Виж цена

Дълго време безжичните мишки бяха осмивани в средите на най-ентусиазираните геймъри заради голямата латентност и цялостната си ненадеждност. С Corsair Dark Core RGB SE всичко това се променя. С латентност от 1 ms и максимален DPI от 16 000, Dark Core RGB SE е пример за това как би трябвало да изглежда една безжична гейминг мишка през 2018. Този модел осигурява експлоатационни качества, които се равняват на тези на нейните кабелни съвременници. Corsair Dark Core RGB SE поддържа Qi безжично зареждане, което означава, че ако вземеш подложката за мишка Corsair MM1000 Qi, можеш да зареждаш телефона си (Galaxy Note 8, iPhone X, Galaxy S9) докато играеш. А когато приключиш със зареждането на телефона, може да заредиш и мишката направо върху подложката.

4. Logitech G903

Преосмисляне на G900  и наелектризирана подложка

DPI: 12 000 | Характеристики: безжично зареждане чрез подложка за мишка Logitech PowerPlay, до 24 часа живот на батерията (до 32 часа с изключени светодиоди), оптичен сензор PMW3366, безжична технология LightSpeed

Мишка за игри Logitech G903 - черно светлосини елементи

Предимства
+ високо качество на изработка
+ точност и надеждност
Недостатъци
– изключително скъпа
Геймърска мишка Logitech G903
Виж цена
Виж цена

Необезсърчени от годините подигравки заради сравнително по-високата латентност, миналогодишният модел Logitech G900 доказа веднъж завинаги, че не всички безжичните гейминг мишки са боклуци. И макар, че е само една итерация на тази серия, Logitech G903 още веднъж ни убеждава в този факт. Украсявайки леко промененият дизайн на G900 със собствена подложка за мишка PowerPlay на Logitech, която се удвоява като безжично зарядно устройство, Logitech G903 е сравнително скъпичка гейминг мишка. И все пак твърдим, че инвестицията си струва. От една страна, цената може да е спирачка за някой, който така или иначе не би си я купил. От друга, обаче, получаваш безжична мишка за игри, която е конкурентна дори на най-доброто, което Razer могат да предложат.

По отношение на представянето си, въпреки че G903 e безжична геймърска мишка, определено имаме усещането, че не е така. Работата ѝ е толкова добра! Това се дължи на същата технология, използвана при G900. Бъди сигурен, че няма да има никаква латентност или загуба на сигнал. Дори ако ползваш мишката в наситена от Wi-Fi, блутуут и други безжични сигнали стая.

5. Asus ROG Gladius II

Тази геймърска мишка е истинско бижу

DPI: До 12 000 | Характеристики: 50G ускорение, 1000 Hz USB скорост на репорт (polling speed*), изваждащи се леви и десни бутони, превключватели Omron, RGB осветление

Геймърска мишка Asus ROG Gladius II със LED светлини в долната си част на бял фон

Предимства
+ създава страхотно усещане
+ издържлив дизайн
Недостатъци
– скъпа
– липсват някои функцийки
Геймърска мишка Asus ROG Gladius II
Виж цена
Виж цена

Ярка и привличаща вниманието, не е учудващо защо Asus ROG Gladius II е малко по-скъпа от другите мишки за игри от този клас. Мишката разполага със сменяеми бутони, кликабъл скролер и бутон за промяна на чувствителността на мишката. В общи линии, тази геймърска мишка си има всичко, което може да искаш. В допълнение дори има и RGB осветление за по-голямо разнообразие на вече удобното му персонализиране. Въпреки, че не разполага със сменяеми/допълнителни тежести, с които много други геймърски мишки в този ценови диапазон разполагат, всичко останало е удобно и отговаря на изискванията. По-подходяща е за first-person shooter-и отколкото за MMOs, а високият рейтинг на DPI и ускорението от 50G правят Asus ROG Gladius истински забележителна. Е, липсват функции, които присъстват при по-евтините мишки, но Gladius-а все пак си струва инвестицията.

*Интензивността на това колко често мишката комуникира позицията си на компютъра. Polling скоростта се измерва в Hz (херцове). Ако мишката има polling рейт от 125 Hz, това значи че дава информация на компютъра 125 пъти в секунда. В случая с Asus ROG Gladius II, геймърската мишка подава тази информация 1000 пъти в секунда или на всяка милисекунда!

6. Corsair Glaive RGB

Здравословен баланс между комфорт, функционалност и привлекателен външен вид

DPI: до 16 000 | Характеристики: сменяеми грипове за палец, тризоново фоново осветление, сензор Pixart 3367, превключватели Omron, DPI статус светлини

Мишка Corsair Glaive RGB със сменяем пад за палеца и жълти елементи

Предимства
+ гладко и плавно движение и проследяване
+ плъзга се като по масло
Недостатъци
– почти цялата мишка е пластмасова
– малко скъпа
Геймърска мишка Corsair Glaive RGB
Виж цена

Очевидно е от момента, в който видиш цената, че Corsair Glaive RGB е създадена, за да се конкурира с Razer DeathAdder Elite. И докато Corsair имаше изключителен късмет с кутиите за персонални компютри, клавиатури, RAM, захранващи устройства и охладителни системи, мишката Corsair автоматично се превръща в нещо трудно продаваемо дори единствено поради липсата на собствена история ако щете. За щастие, последното усилие на компанията да създаде геймърски мишки се отличава с мисъл за комфорта. Мишката има покритие от мека боя и сменяеми грипове на палеца, които допълнително увеличават ергономичността. Тук вече наличността на почти перфектната тризонова система за фоново осветление и високоскоростен DPI сензор Pixart (без да споменаваме елегантните DPI светлини) са просто бонус.

7. Creative Sound BlasterX Siege M04

Точна и стилна за да съперничи на Razer и Logitech

DPI: 12 000 | Характеристики: 7 програмируеми бутона, използващи превключватели Omron, с живот от 50 милиона клика; сензор PixArt PMW3360 с polling честота от 1000Hz, RGB осветление, ергономичен дизайн

Мишка за игра Creative Sound BlasterX Siege M04 с червено лого

Предимства
+ отличен сензор
+ стилно осветление
Недостатъци
– може да е по-лека
– балансът не е перфектен
Геймърска мишка Creative Sound BlasterX Siege M04
Виж цена

Не всеки ден ставаме свидетели на това, как една компания, известна със звуковите си карти, се опитва да се изправи срещу известни гиганти като Razer и Logitech, със свой конкурентен вариант гейминг мишка. Creative Sound BlasterX M04 прави точно това и е всъщност доста впечатляваща. Рейтингът от 12 000 DPI означава, че няма да се наложи да използваш ускорение на курсора, за да играеш добре с мишката. Схемата за осветяване RGB, която се управлява с помощта на собствения софтуер на Sound Blaster Connect на Creative, се показва с лек акцент в основата на мишката. Ясно е, че Sound BlasterX Siege M04 е печеливша конфигурация; както по отношение на работата, така и по отношение на стила.

8. Cooler Master MasterMouse MM530

Отлично представяне за сметка на естетиката

DPI: 12 000 | Характеристики: устойчива PBT пластмасова конструкция, персонализируемо DPI, тризоново RGB осветление

Геймърска мишка Cooler Master MasterMouse MM530 на бял фона с лилави елементи, погледната отгорв

Предимства
+ добра цена
+ здрава
Недостатъци
– неудобна за големи ръце
Геймърска мишка Cooler Master MasterMouse MM530
Виж цена

Въпреки, че няма да спечели конкурси за красота, Cooler Master MasterMouse MM530 е чудесна мишка за всеки, който иска да спести пари и да постигне бързина в стрелбата, докато играе Counter-Strike например . Наличието на датчик Pixart PMW-3360 с максимален DPI от 12 000, плюс скромната цена са нещата, на които играчите трябва да обърнат внимание. Единственото нещо, което държи тази мишка назад от по-високите ешелони в този списък, е размерът. Всеки с по-големи ръце може би ще иска да пробва нещо друго, нашите се схванаха малко докато я тествахме.

Тази геймърска мишка е и доста издръжлива. MM530 използва превключватели Omron с живот от 20 милиона клика, което не е зле по отношение на представянето. Освен, че усещането на мишката в по-голяма ръка е меко казано неоптимално, представянето на геймърскат мишка във всеки друг аспект е похвално. Лекият USB кабел не се пречка, а сензорът следи движенията страхотно.

9. Thermaltake Tt Sports Level 10M

Геймърска мишка с раздвоение на личността

DPI: 16 000 | Характеристики: бързо превключване между кабелна и безжична връзка, сензор Avago 9800

Футуристична геймърска мишка Thermaltake Tt Sports Level 10M с рог и опция за безжична и жична връзка

Предимства
+ естетичен дизайн
+ ергономична
Недостатъци
– твърде тежка
– металният рог е доста дразнещ (поне за нас)
Геймърска мишка Thermaltake Tt Sports Level 10M
Виж цена

Ако попиташ който и да е сериозен геймър дали предпочита кабелна или безжична мишка, повече от вероятно е той да избере мишката с кабел. Ниската латентност е прекалено привлекателен параметър, за да се пренебрегва. Въпреки това, има много хора, които предпочитат свободата на движение, която безжичната мишка им осигурява. За щастие, Thermaltake Tt Sports Level 10M съчетава най-доброто от двата свята. Тя позволява на потребителите да превключват между кабелни и безжични режими по твое желание. Плюс това, мишката се представя страхотно, пасва добре на ръката, удобна е, дори и ако металният рог в предната част на мишката (за превключване между двата режима) се пречка от време на време.

10. Razer DeathAdder Elite

Най-адекватният модел DeathAdder, който Razer някога са създали

DPI: до 16 000 | Характеристики: истинско проследяване при 450 инча в секунда, точност на разделителната способност от 99,4%, механични превключвания (до 50 милиона кликвания), Razer Chroma осветление, до 450 IPS / ускорение от 50G, Razer Synapse софтуер

Геймърска мишка Razer DeathAdder Elite със зелен отенък на скорла и зелено Razer лого на гърбицата.

Предимства
+ свръхчувствителна
+ удобен захват
+ цветно RGB осветление
Недостатъци
– няма свободно въртящ се скролер
– изключително познат и обикновен дизайн
Геймърска мишка Razer DeathAdder Elite
Виж цена
Виж цена

При избора на тази геймърска мишка знаете какво получавате …  А тази година моделът DeathAdder Elite добавя нов сензор от класа на eSports. Освен това, мишката притежава същия десктоп ергономичен дизайн като предшественика си. Така тя пасва точно на ръката ти, като същевременно добавя два нови бутона под скролера на мишката, за да променяте DPI-я в движение. И докато DeathAdder Elite пропуска по-модерните функции, като свободно-въртящ се скролер, който ще намерите при Proteus Core на Logitech, чудесното RGB осветление на Razer (адаптивно осветление с 16,8 милиона цветни опции чрез софтуера на Razer), големите и достъпни бутони в ляво и удобният за ползване скролер я правят най-добрата мишка, която може да се намери в съответния ценови клас.

Как да избереш подходящата за теб геймърска мишка?

По принцип, няма нужда от гейминг мишка за да разцъкваш някоя любима компютърна игра; почти всяка мишка с два бутона и скролер ще ти свърши работа. Но това не е причина да се откажеш от голямото разнообразие от дизайни на гейминг мишки на пазара. Игралната мишка няма да те направи професионалист, но може да ти даде леко конкурентно предимство и да направи някои игри много по-удобни и лесни.

По какво се различава геймърската мишка от обикновена мишка?

Геймърските мишки не се различават много от обикновените мишки. Кажи речи за всеки дизайн мишка може да се каже, че става за игри. И не е задължително да има дузина допълнителни бутони и една камара мигащи LED светлини, от които да ти се завие свят. Но най-общо казано, всяка геймърска мишка, която си заслужава да се вземе предвид при покупка, ще има най-малко следните две характеристики: усъвършенстван оптичен или лазерен датчик, който позволява по-бързи или по-прецизни движения и известна степен на персонализиране на потребителя.

Игралните мишки често разполагат с допълнителни бутони за палеца на плейъра, регулирането на чувствителността и скоростта, изключително дълги кабели или дори екзотични функции, като регулируеми тежести или механични превключватели на бутони.

В допълнение, почти всички мишки за игри са кабелни, а не безжични. Това обикновено се свежда до по-малката латентност, което е предимство на жичните мишки. Но както можеш да видиш в списъка ни, има някой безжични геймърски мишки, които са напълно конкуренти на жичните. Дори най-елементарната безжична мишка ще има закъснение от няколко стотни от секундата, което реално е доста под прага на времето за реакция на повечето хора. Но, реално или не, възприятието за предимствата на кабелната връзка означава, че качествените безжични гейминг мишки са трудни за намиране. Този тип гейминг мишки идват с етикет за супер бърза безжична връзка, което пък значи, че ще трябва да вложиш някой лев отгоре.

По-скъпите мишки за игра обикновено имат повече “екстри” от по-евтините модели, но това не означава, че ще получиш нещо кой знае колко по-добро като похарчиш повече. Ето какво трябва да вземеш предвид, преди да се охарчиш за нова геймърска мишка.

Помисли за стила на захващане на мишката

Типът на захващането на мишката, който си възприел, особено когато играеш компютърна игра, сравнено с използването на мишка за по-обикновени задачи, е важно. Въпреки че всеки играч е различен, обикновено три стила на захват могат да бъдат разграничени:

Захват с длан: стандартен захват, използван от повечето играчи. В случая пръстите ти лежат на бутоните, а цялата ти длан обхваща тялото на мишката.

Захват с върха на пръстите: само върховете на показалеца, средния и безименния пръст се използват за натискане на двата основни бутониа и скролера, като дланта ви не докосва въобще корпуса на мишката. В случая палецът и кутрето захващат мишката отстрани.

Захват на нокът: този стил е смесица от предните два. Дланта се допира само до задната част на корпуса на мишката, като върховете на пръстите ви са насочени към бутоните.

Различните захвати могат да бъдат повече или по-малко ефективни за различни видове игри, но не е препоръчително умишлено да променяте вида захват. Просто използвайте групът, който ви е най-удобен и ви позволява да играете добре.

Въпреки това, различни мишки могат да облагодетелстват различни видове захвати. По-големи, по-широки мишки са подходящи за по-широка длан – те обикновено предполагат, че поне част от ръката ти ще лежи на мишката по време на игра. Къси мишки, с по-малка площ за дланта и в идеалния случай – с по-леко цяло тяло, улесняват играта със захват с върха на пръстите. Играчите, който имат захват с нокът пък ще оценят качествата на по-тесните мишки с тънки, удължени основни бутони.

Персонализацията в софтуера

Най-специализираните гейминг мишки идват със специален софтуер. Този софтуер ти позволява да настроиш например цветовете на осветление на мишката (не е от такова значение), да персонализираш функциите на допълнителните бутоните (полезни, но обикновено опцията я има в конкретните игри) и да зададеш опции за DPI. Последната опция е особено важна, тъй като ти позволява да променяш чувствителността на мишката за по-бързо или по-точно проследяване – а някои по-модерни мишки ще ти позволят да управляваш тази функция в движение.

Особено полезен инструмент е възможността да се записват профили с настройките директно в паметта на самата мишка. Това позволява преместването й от един на друг компютър, без да се губят настройките.

Различните видове мишки за игри

Тъй като самите компютърни игри са станали доста по-сложни с времето, аксесоарите за компютърни игри също са еволюирали. Има няколко отделни подразделения на гейминг мишки, които можем да разгледаме. Повечето от тях имат специфичен дизайн и разположение на бутоните, предназначени да помогнат на играчите в много специфични видове игри.

Мишка за стрелец: Бърза и опростена

Това е най-често срещаният тип грймърска мишка. Мишките за стрелба използват конвенционален сетъп на бутоните, наподобявайки най-обикновените мишки за игри, плюс два или три бутона до палеца. В повечето фърст или търд пърсън шуутър игри, бутоните кореспондират на стрелба, избор на оръжие или приближаване/отдалечаване, вторичен огън или оптика, и респективно – игра с граната или оръжия за меле.

Мишките за стрелба са сравнително прости, позволявайки на геймърите бързо да се адаптират към всички видове екшън игри, като използват само три пръста. В допълнение към бутоните за регулация на DPI при по-скъпите модели, някои мишки за стрелба имат бутон за прецизност или „снайперист“, който при натискане временно снижава DPI за супер чувствителни изтрели.

Мишки „MOBA“ или „MMO“: Много бутони

Масови мултиплейър онлайн игри (Massively Multiplayer Online Games) като World of Warcraft, стратегически игри като Age of Empires и MOBA игри като League of Legends имат някои общи дизайн елементи помежду си: куп много специфични, много контекстуални умения, които не е задължително да бъдат използвани през цялото време, но трябва да бъдат активирани бързо, за максимален резултат. Така се появява мишката „MMO“, с откачена 12-бутонна мрежа само при палеца.

MMO мишките са отлични за игри, които включват използването на множество персонализирани комбинации. Този тип мишки за игра изискват определено време за да може нов играч да свикне с използването, да не говорим за многото настройки за всеки бутон.

Геймърски мишки за лява и дясна ръка: специално за Southpaw играчи

Повечето геймъри левичари просто се усмихват и стискат зъби когато става дума за мишки. Но за онези, които отказват да правят компромиси, компаниите производители на хардуер предлагат някакви варианти за левичари. По-често срещани са обаче геймърските мишки за лява и дясна ръка. Това са мишки с перфектно симетрични тела и бутони (за разлика от тези със специфични извивки за дясната ръка). Повечето от тях използват сравнително прост стил тип “стрелец” сетъп на бутоните, с допълнителни бутони за палеца от девете страни на тялото. Те идват с презумпцията, че играчът ще дисейбълне страничните бутони, които не използва.

Мобилни мишки: геймърски мишки за лаптоп

За геймърите в движение някои производители предлагат по-малки и по-преносими версии на геймърски мишката. Въпреки че те често са безжични и много по-леки от стандартните гейминг мишки, те също предлагат специфично предимство на геймърите, които предпочитат стила на захващане, тъй като по-малкият корпус може да бъде по-лесно маневриран с по-малко усилия

Хибридни мишки: За всекиго по нещо

„Хибридните“ грймърски мишки се опитват да дадат на играча комбинация от всичко най-добро. Този тип мишки са достатъчно гъвкави, за да бъдат съвсместими с различните жанрове игри, без да дават предимство на определен жанр. Те обикновено включват повече от стандартните два бутона на мишките тип „стрелец“, но по-малко от сложните „MMO“ решетки. Хибридите могат да бъдат интересен избор, ако търсите нещо по-гъвкаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *