понеделник, май 20, 2024
Home > Лайфстайл > За дома > Ревю и мнение – прахосмукачка робот Miele Scout RX-1

Ревю и мнение – прахосмукачка робот Miele Scout RX-1

Прахосмукачка робот Miele Scout RX-1 в докинг станция до малка масичка

Какво представлява Miele Scout RX1?

Miele Scout RX1 може да изглежда като всяка друга компактна прахосмукачка робот, но зад дискретния дизайн се крие иновативна технология. Прахосмукачката включва серия от сензори, камера и софтуер за цифрово картографиране на помещения. По този начин се гарантира, че машинката почиства подовете без да се сблъска в мебелите или да пропуска части от жилището ви. Тройната система за почистване използва две дълги странични четки за почистване, традиционна въртяща се четка и вакуум двигател. Така малката прахосмукачка може да се справи с голямото разнообразие от подови настилки и специфичните предизвикателства на отделните помещения.

Компанията производител твърди, че прахосмукачката робот Miele Scout има 120-минутно време на работа и покрива 150 кв.м на едно зареждане. При привършване на почистването прахосмукачката се връща в докинг станцията. Този модел прахосмукачка робот Miele е достатъчно тънък (89 милиметра), за да мине спокойно под мебелите ви. Има капацитет от 0,6 литра, и е програмирана с четири режима на почистване. Прахосмукачката може да почиства когато сте извън дома си или през нощта, докато спите. RX-1 идва в комплект с дистанционно управление, което може да използвате за да управлявате машинката при нужда от почистване на специфична част от стаята. Освен това дистанционното е и много подходящо да гоните котката из стаята.

Предимства
# Добра навигация
# Тихо и методично почистване
# Четири режима и дистанционно управление
# Щадяща мебелите
# Лесна за почистване
Недостатъци
# Средно ниво на чистене на подове
# Капацитетът е малък
# Висока цена
Технически спецификации:
# Цена по време на ревюто: 999.00 лева
# Двучасов живот на батерията
# Капацитет от 0,6 литра
# Височина 89 мм
# Диаметър 350 мм
# Тегло 2.9 кг
# Дистанционно
# Режими за чистене: автоматично, спот, турбо и ъгълово

Прахосмукачка робот Miele Scout RX1: Функции

С арсенала от сензори на борда, Scout RX1 не се нуждае от допълнителни аксесоари, които да насочват апарата или да го възпират да се хвърли надолу по стълбите. Прахосмукачката обаче е окомплектована с магнитна лента, която може да се постави на прага на някоя врата. По този начин ограничавате достъпа на прахосмукачката робот до някой области от дома ви. Лента обаче е само една, така че ако искате да почистите коридор с няколко врати, ще трябва да се уверите, че вратите са затворени добре. При нужда, допълнителни магнитни ленти може да закупите директно от Miele.

Докинг станцията на прахосмукачката е също толкова спретната, и има готини функционалности, като демонтируем заден капак с кухина. Там можете прилежно да приберете остатъка от захранващия кабел, ако станцията е поставена в близост до контакта.

Малкият контейнер за прах и филтър система се махат и поддържат достатъчно лесно, а въртящата се четка има захват, който позволява тя да се отстрани лесно при почистването ѝ. Дистанционното управление предлага контрол над четирите режима на почистване, функциите на таймера и часовника, плюс бутон за пауза, ако искате да изключите прахосмукачката за малко. Има бутон за връщане в докинг станцията, както и четири бутона за посока. Ако решите ръчно да насочвате прахосмукачката робот Miele Scout RX-1 към някоя стая, имайте предвид, че докато се контролира от дистанционното тя няма да почиства.

Scout RX-1 е снабдена с четири резервни филтъра и един комплект странични четки. Предвид факта, че четчиците често се закачат по килимите и се чупят, резервни такива са добре дошли!

Miele Scout RX1: Какви са режимите на почистване?

Схема на работа на прахосмукачка робот Miele Scout MX-1
Кредит: www.miele.de

RX-1 се придвижва из стаите с комбинация от седем инфрачервени сензора, три жироскопичнни сензора и камера. Така прахосмукачката робот на Miele сканира тавана и си определя пътя, следвайки мислени паралелни линии по пода. Разбира се, ако срещне предизвикателство на пътя си, прахосмукачката робот е достатъчно умна да ги заобиколи. В допълнение към арсенала от изброените до тук сензори, Miele RX-1 има още три сензора отдолу, които помагат на машинката да не се преобръща на стълби например.

Четирите режима на работа са програми за автоматично, спот, турбо и ъглово почистване. Автоматичният режим е зададен по подразбиране и позволява на прахосмукачката сама да определя пътя си из стаята, като преценява кой е най-добрият маршрут и картографира тавана в помещението. Така може да сте сигурни, че всеки сантиметър от дома ви е почистен. Ако RX-1 започне да губи мощност преди да е приключила с чистенето, то прахосмукачката ще се добере до докинг станцията за да презареди. Няколко часа по-късно автоматично ще започне с почистването от мястото, на което е спряла преди това.

В режим Turbo, прахосмукачката робот на Miele почиства леко замърсената стая бързо, като намалява площта на припокриване на движението си по паралелните мислени линии. За насочване към зони с повече боклук можете да използвате дистанционното и да придвижите прахосмукачката до мястото, което искате да бъде изчистено. В тези случаи използвайте режима “спот”. В този режим прахосмукачката чисти площ от приблизително 1,8 м. х 1,8 м. с център точката, в която сте активирали режима. С приключване на програмата RX-1 се връща в докинг станцията и чака следващите ви нареждания.

И накрая, тази прахосмукачката робот на Miele има режим на ъгълово почистване, който е създаден да се използва след приключване на автоматичното почистване. В този си режим Scout RX1 се придвижва бавно почиства покрай стените на помещението и ъглите.

Miele Scout RX1: Колко добре се справя с ъглите и препятствията?

Използвайки серия от сензори, Scout RX1 е изключително добра в навигацията около препятствията в дома ви. Изправена пред солидни предмети, като первазите на стената, роботът прахосмукачка спира на около сантиметър или два, завърта се и тръгва по дължината на стената. Така машинка използва страничните си четчици, които могат да да достигнат самата стена и да избутат праха и боклуците на пътя на прахосмукачката робот, а тя на свой ред да ги засмуче.

Осъществяването на стъпка от 1.5 сантиметра нагоре по килима също не е проблем за Scout RX 1. Машинкатаата просто се захваща за работа на новата повърхност, без да губи време. От Miele казват, че този модел прахосмукачка робот може да изкачи височина до 20 мм (2 сантиметра). Но ако не искате прахосмукачката да се качва по килимите, може да я настроите на „нисък“ режим. В него максималната стъпка на качване става само 6 милиметра.

Като цяло, Scout RX1 е много добъра в навигацията на стаите, намаляйки опасността от заклещване между предмети или надиране на дървени крака от столовете ви, например. В началото, преди прахосмукачката робот да е изградила карта на помещенията, съвсем бавно ще се приближава към някой предмети за да може да ги докосне леко. Тогава ще заобиколи препятствието и ще продължи. На връщане автоматично ще го заобиколи, оставяйки достаъчно място за да могат четчиците спокойно да оберат мръсотията.

Miele Scout RX1: Мнение за почистването

Както и всички други прахосмукачки роботи на пазара, Scout RX1 е проектиран да се използва редовно, дори ежедневно. Следователно, сравняването на резултатите от почистване с прахосмукачка робот с тези от почистване с традиционна прахосмукачка не е удачно. Имайте това предвид ако се чудите дали да изберете прахосмукачка робот пред алтернативата. Що се отнася до мнението ни за прахосмукачката робот на Miele, то според качеството си на работа прахосмукачката се нарежда сред най-добрите. Недостатъкът, който забелязахме беше понижаването на всумукателната мощност при запълване на контейнера.

Преди да вклюяите прахосмукачката робот, изчистете дома си с обикновенна прахосмукачка. Машинката на Miele ще изпълнява ежедневно задълженията си по поддръжката, задържайки праха и мръсотията настрана.

Мнение за прахосмукачка робот Miele Scout RX1 – Трябва ли да я купите?

Scout RX1 на Miele е супер прахосмукачка робот с отлична навигация и при това е доста тиха (60 децибела). Не притежава най-високата всмукателна мощност, но пък за сметка на това е методична в почистването и щади мебелите ви. Определено си заслужава да се обмисли като вариант ако искате да купите прахосмукачка робот.

Имайки това предвид, трябва да споменем, че прахосмукачките робот все още имат доста ясни недостатъци. На първо място, трябва да се използват често и за малки задчи за да смогнат с поддържката на помещенията. Това обаче е сравнително голяма инвестиция, а насреща получавате приемливи резултати.

Подозираме, че повечето хора биха предпочели да инвестират в традиционна прахосмукачка. Тя предлага по-лесно почистване на по-ниска цена (в повечето случаи). Ако все още се колебаете между прахосмукачка робот и традиционна прахосмукачка, разгледайте класация ни на най-добрите прахосмукачки за 2018 преди да вземете крайното си решение.

Присъдата

Miele Scout RX-1 определено е един от най-добрите прахосмукачки роботи, които сме виждали. Имайки това предвид, знайте, че това е лукс, без който повечето хора могат да си позволят да живеят.

Яна
Яна е магистър по "Events and conference management" и от съвсем скоро - майка на малкия Явор. В свободното си време обича да чете книги за възпитание на деца и детска психология. В 10Brutes Яна пише статии за продукти за деца, лайфстайл, дом и градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *