Home > Лайфстайл > Интересни Коледни Подаръци – 10 Идеи за Коледни подаръци за Мъже, Жени и Деца

Интересни Коледни Подаръци – 10 Идеи за Коледни подаръци за Мъже, Жени и Деца

Снимка на коледни подаръци с панделки на фона на коледни лампички

Коледа наближава, а с това и еуфорията покрай коледното пазаруване вече започва да се усеща. Изборът на подходящи подаръци обаче не винаги е толкова лесен, пък и във всеки случай е по-добре да сте подготвени отрано. И за да ви помогнем да изненадате любимите си хора за празника сме събрали списък с предложения за коледни подаръци, разделен на три части – коледни подаръци за деца, за мъже и за жени.

Съдържание:

#1 Коледни подаръци за деца
#2 Коледни подаръци за мъже
#3 Коледни подаръци за жени

Коледни подаръци за деца

Пазаруването на коледни подаръци за деца е едно от най-вълнуващите неща по време на празниците! Освен, разбира се, ако не пазарувате за дете, което си има всичко. Обикалянето на десетките рафтове с играчки в някой детски магазин със сигурност не е нещо, което правите често, което го прави толкова забавно. Най-малкото, детското в теб отново се връща наяве. Има обаче толкова много варианти за детски коледни подаръци, че направо свят да ви се завие.

Успеете ли обаче да подберете точния коледен подарък, ще превърнете празника в истинска приказка за детето.

Ако и вие се затруднявате с избора, ето ги и десетте ни идеи за коледни подаръци за деца.

#10 Kоледни подаръци за деца – Ролери, кънки или тротинетка

Дете, което кара електрическа тротинетка

В днешно време става все по-трудно да изкараме децата навън. Затова на десетата позиция поставяме тези забавни спортни стоки. Те са чудесни детски подаръци за Коледа, понеже излизането с тях е забавно, а и по този начин ще можете да прекарвате още време с малчуганите. Плюс това и трите артикула могат да запалят децата по редица спортове, които да ги държат ангажирани и във форма.

Тези детски коледни подаръци варират в различни ценови диапазони, но по принцип не са от най-скъпите. Освен това, могат да се ползват както през зимата, така и с перспектива за през лятото.

Напоследък електрическите тротинетки станаха голям хит, така че може да помислите и за нещо в тази насока. Този тип детски коледни подаръци могат да са и много практични, ако детето ви има възможност да се придвижва самостоятелно до училище или да ходи само на тренировки, например. Всичко това е в случаи, че има подходящ и сигурен маршрут, разбира се. Ако искате да научите повече, разгледайте статията ни, посветена на избора на електрически тротинетки.

По-долу ще намерите линкове към примерни продукти – идеи за коледни подаръци за деца, които може лесно и бързо да поръчате онлайн.

Коледни подаръци за деца – Ролери, кънки, тротинетка
Ролери
Кънки
Тротинетка

#9 Kоледни подаръци за деца – Настолни игри!

бордова игра

Хубавата настолна игра носи със себе си доза романтика и уют – представете си цялото семейство, събрано пред камината, с интересна и ангажираща игра и чаша горещ шоколад, разбира се. Нямаме търпение да дойдат коледните и новогодишни празници!

А за да е пълна тази прекрасна картина ви трява и приятна настолна игра. Гледайте на настолната игра не като част от детските коледни подаръци, а като подарък за цялото семейство. Настолните игри далеч не са сред скъпите коледни подаръци за деца, а в същото време са изключително забавни.

Разнообразието на настолни игри е огромно – от добре познатото Монополи и всичките му разновидности, през Катан, Dixit, Scrabble и много други! За да направим избора на коледен подарък, по-долу ще намерите линкове към няколко приятни настолни игри, които може да играете семейно тази Коледа.

Коледни подаръци за деца – Настолни игри
Монополи
Катан
Скрабъл

#8 Kоледни подаръци за деца – Пъзел

Номер осем в списъка ни е отново в духа на коледните подаръци за деца, които същевременно сближават цялото семейството. Естествено, пъзелът е страхотен начин да сближи млади и стари, но той има и ред други предимства. Пъзелите подобряват паметта, учат на справяне с проблем, подобряват визуално-пространствено разсъждение, подобряват настроението и куп други! Това ги прави не само подходящи коледни подаръци за деца, но страхотни и за възрастни.

Пъзелите са много и разнообразни, като варират по трудност, брой части и цена. Когато избирате детски подаръци за Коледа, съобразете пъзела с възрастта на детето и с интересите му. Например, има различни пъзели от видео игри или филми. Та ако детето ви има любима игра или анимационен филм, потърсете пъзел с герои от въпросната игра или предаване.

Коледни подаръци за деца – Пъзел
Пъзел

#7 Kоледни подаръци за деца – Колело без педали

Колелото без педали е супер артикул, който съвсем логично се нарежда сред детските подаръци за Коледа, подходящи за най-малките момичета и момчета. Този много странен на пръв поглед велосипед, още познат като колело за баланс, е страхотен вариант за коледен подарък ако малчуганът, за когото е предназначен, тепърва развива двигателните си умения.

Колелото дава допълнителна сигурност на детето и позволява по-голям спектър на движения, с които мъникът може да експериментира. Освен това, колелото без педали спомага за безопасното развитие на чувство за ориентация и усет за скорост, пък и го подготвя за същинското колело сред време.

Различните продукти на пазара са достъпни за деца на различна възраст. Има модели, които могат да се ползват от годинка нагоре, и такива, които са подходящи за детски коледни подаръци за малко по-порасналите – на 2-3 годишна възраст. За да се ориентирате по-лесно в колелата без педали, по-долу ще намерите няколко линка с коледни подаръци за деца на различна възраст.

Коледни подаръци за деца – Колело без педали
Колело 1+
Колело 2-3 г.
Колело 3+ г.

#6 Kоледни подаръци за деца – Шейна

Дете с червено яке и шапка дърпа шейна по снега

Има ли по-подходящ коледен подарък от шейната? Съвсем логично, в коледния ни списък с идеи за детски подаръци намира място и една страхотна шейна за дребосъците. Така наистина децата ще могат да се нарадват на предстоящите празници с малко игра в снега.

В тази категория може да намерите коледни подаръци за деца на различна възраст. Има шейни подходящи за най-малките – от бебета на по няколко месеца, до по-пораснали деца, които все още обичат да се забавляват.

В зависимост от възрастта на детето, за което е коледният подарък, изберете шейната, която ще пасне най-много. Различните модели предлагат различна упора за гръбчето, има модели с волан и без, както и такива с пищяли, за да държат дребосъците развеселени.

Коледни подаръци за деца – Шейна за бебета
Шейна – 7 месеца +
Шейна 3 г. +
Шейна – 6г.+

#5 Kоледни подаръци за деца – конструктор LEGO

Конструкторът LEGO е абсолютна класика в жанра на коледните подаръци за деца. Конструкторът е креативна играчка, която много добре успява да развие когнитивните способности на младите строители. Пък и кой не пази хубавите спомени от игрите със знаковите конструктори в детството. Затова решихме в списъка ни с идеи за коледни подаръци за деца да поставим и LEGO.

Тук възрастта на детето е от съществено значение. За по-малките LEGO има специална серия конструктори – DUPLO, с блокчета и фигурки, които са прекалено големи за да бъдат погълнати. Освен това, LEGO вече предлагат най-различни серии конструктори, посветени на популярни филми и анимации например. Та ако малките са вече фенове на някоя поредица, то един конструктор посветен на нея ще бъде страхотен детски коледен подарък.

Може да разгледате и листът ни с най-добрите LEGO Star Wars конструктори под 100 лева и да изберете подарък за фен на сагата.

Коледни подаръци за деца – Конструктор LEGO
LEGO Duplo – 2-5 г.
LEGO – 5-10 г.
LEGO – 10-17 г.

#4 Kоледни подаръци за деца – Детски батут

Момиче, което скача на батут в двора

Батутът определено ще бъде хитът сред коледните подаръци за деца. Освен, че играта в батута е адски забавна, малко физически упражнения са винаги добре дошли за малчуганите. Един такъв коледен подарък ще подобри цялостното физическо състояние на детето, функцията на белите дробове, координацията, а и спомага за подсилването на ставите.

Единственият недостатък е, че в повечето случаи ще трябва да поизчакате докато се постопли времето за да изпробвате коледния подарък. Ако имате двор, където да сглобите батута, и децата могат да поизчакат до пролетта да му се порадват, това си е попадение в десятката що се отнася до най-добрите коледни подаръци за деца.

Коледни подаръци за деца – Батут
Батут (183см диаметър)
Батут (244см диаметър)
Батут (305см диаметър)

#3 Kоледни подаръци за деца – Телескоп/Микроскоп

Ако искате да стимулирате младият изследовател, страхотни варианти за коледни подаръци за деца са телескопът или микроскопът. Всичко зависи от интересите на детето ви – кое го влече повече – биологията или физиката/астрономията. Но с един подходящ коледен подарък може да запалите страстта към науката, която да се превърне в хоби, а защо не и в професия!

Затова на трето място в класацията ни с идеи за коледни подаръци за деца решихме да поставим телескоп или микроскоп.

Търсете уреди, които да са съобрасзени с възрастта на децата и все пак да работят достатъчно добре за да има смисъл от тях. По-простите уреди са не само по-лесни за употреба, но и се поддържат по-лесно. Като цяло, ако търсите коледен подарък, който да е едновременно интересен за деца и възпитаващ любопитство към света около тях – това наистина е една страхотна идея.

Коледни подаръци за деца – Телескоп/Микроскоп
Телескоп
Микроскоп

#2 Kоледни подаръци за деца – мини дрон

Радио-управляем дрон! Дори възрастните биха откачили при вида на подаръка, да не говорим за децата. Това е един от най-добрите детски подаръци за Коледа, които може да изберете, а причините да го поставим на второ място са няколко. На първо място, всеки малчуган си мечтае да такава играчка, с която да се забавлява.

Ако решите да се спрете на този тип детски подаръци за Коледа, търсете дрон, който се управлява по-лесно и същевременно е достатъчно защитен. Ще види доста зор, а е добре да остане цял и след коледния ден.

Добър вариант в тази посока е Parrot Jumping Minidrone. Той е наравен да бъде блъскан – една от функциите му позволява да подскача на 80 сантиметра над земята и да прескача препятствия, така че няма начин да бъде повреден при ирга. Това автоматично го поставя сред фаворитите на родителите. И не на последно място, малкото дронче има в репертоара си много интересни акробатични фигури, които може да изпълнява при подадена команда. Дронът се управлява чрез мобилно устройство, а цената на артикула е 199 лева. Други подходящи детски подаръци за Коледа от категорията може да намерите в табличката по-долу.

Коледни подаръци за деца – Дрон
Дрон Parrot Minidrone
Дрон LH-X21
Дрон Archos PicoDrone
Дрон Parrot Minidrone Hydrofoil

#1 Конструктор соларни роботи Imaginarium

Снимка на сглобен конструктор - соларен робот

Ако пък търсите подарък за любопитните и любознателни, един от най-добрите варианти за детски подаръци за Коледа определено е конструкторът Соларни роботи на Imaginarium. Комплектът позволява 14 конфигурации на сглобка на роботите, които се задвижват изцяло със слънчева енергия [работят и на закрито при халогенна светлина от 50 вата].

Това е коледен подарък, който не само ще се стори интересен на малчуганите, но и много полезен, възпитавайки интерес към околната среда и спомагайки креативно и конструктивно мислене. Това е и основната причина, поради която конструкторът заема челната позиция в списъка ни с коледни подаръци за деца.

Коледни подаръци за мъже

Коледна торбичка с еленче

Мъжете също заслужават малко глезотийки за празниците! За това списъкът ни с коледни мъжки подаръци включва артикули, който до толкова ще ги зарадват, че на Коледа ще подскачат като деца!

#10 Коледни подаръци за мъже – Луксозен комплект за шах и табла

Страхотен коледен подарък за мъж би бил луксозният комплект за шах и табла. Добрата новина е, че онлайн лесно и бързо може да намерите куп такива комплекти, изработени от най-различни материали – метал, дърво, стъкло. За да бъде още по-личен коледният подарък, може да потърсите комплект, който е изработен ръчно и/или такъв, който може да се персонализира.

Луксозните коледни подаръци обаче са не винаги скъпи, а този примерен артикул е доста показателен. Комплектът, който ви показваме, включва магнитна дъска за табла и шах, метални фигури за шах, пулове и зарове за табла. Всичко това е опакована в елегантна кожена кутия в два нюанса на кафявото.

Цената на комплекта е 125 лева, а ценителите на игрите ще останат много доволни от новата придобивка. Комплектът може да бъде закупен онлайн и се нарежда на 10 място сред списъка ни с идеи за коледни подаръци за мъже. Ако искате още варианти на луксозни комплекти за шах и табла – по-долу ще намерите няколко подходящи варианти за коледни подаръци за мъже.

Коледни подаръци за мъже – Луксозен шах
Комплект 1 – Виж цена
Комплект 2 – Виж цена
Комплект 3 – Виж цена
Комплект 4 – Виж цена

#9 Коледни подаръци за мъже – Ръчен часовник

Часовникът е класически коледен подарък за мъж, който е същевременно много функционален и стилен аксесоар. Под номер девет в списъка ни с коледни подаръци за мъже влиза именно този артикул.

Изборът на часовник за мъж е труден, понеже, като всеки аксесоар, това е нещо много лично. В общи линии, когато търсите такъв тип коледни подаръци за мъже, трябва да изберете между между измежду няколко стила – ежедневен, елегантен и спортен. Цветът, механизма и функциите също са важни, мо тук вие сте на ход. За да придобиете по-добра идея, по-долу може да намерите няколко различни часовника, подходящи за коледени подаръци за мъже.

Коледни подаръци за мъже – Ръчен часовник